ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:16
 

ΠΙΣ: Υπαρκτό το «μνημόνιο» αλλά δεν είναι επίσημο

Είναι σημειώσεις σε συζήτηση που δεν υιοθετήθηκαν από τον επίσημο ΠΙΣ, δήλωσε ο Βάσος Οικονόμου στον ραδιοσταθμό Αστρα.

Newsroom K

Δεν υπάρχει διάσπαση στο Δ.Σ. του ΠΙΣ αλλά διαφορετικές απόψεις σε σχέση με το ΓΕΣΥ, δήλωσε το πρωί στον ραδιοσταθμό Άστρα ο εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Βάσος Οικονόμου.

Επανέλαβε ότι αυτό που ονομάστηκε μνημόνιο είναι υπαρκτό, γραμμένο σε ένα χαρτί χωρίς λογότυπο και υπογραφές. Αυτό το έγγραφο, πρόσθεσε, δεν είναι απόφαση του ΠΙΣ ούτε επίσημο έγγραφο του Συλλόγου και συνεπεία τούτου δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι είναι πλαστό έγγραφο. Πρόκειται ωστόσο, είπε, για σημειώσεις που λήφθηκαν σε συζήτηση εντός του ΠΙΣ οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν από τον επίσημο ΠΙΣ.

Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη το Συμβούλιο του ΠΙΣ θα εξετάσει το έγγραφο και θα τοποθετηθούν επίσημα πλέον επί των πτυχών του εγγράφου.

Ερωτηθείς για την κίνηση ιδιωτών γιατρών να δημιουργήσουν ένα σύστημα το οποίο ονομάστηκε «αντιΓΕΣΥ», είπε ότι αληθεύει πως μέσα στο σύλλογο των γιατρών όντως κάποιοι δεν θέλουν το ΓΕΣΥ διότι θέλουν να ασκούν ιδιωτική ιατρική και θέλουν να δουλέψουν με το σύστημα των ιδιωτικών ασφαλειών υγείας.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου είπε ότι δυστυχώς ο ΟΑΥ δεν δέχεται να συζητήσει τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου σε σχέση με την αύξηση του προϋπολογισμού και της ελεύθερης άσκησης της ιατρικής η οποία θα ασκείται μέσω των ιδιωτικών ασφαλειών.

Εκφράζοντας προσωπική άποψη, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση του για αναβολή εφαρμογής του ΓΕΣΥ για να δοθεί χρόνος στο διάλογο προκειμένου να εφαρμοστεί, όπως είπε, ένα σωστό ΓΕΣΥ.

Συγχαρητήρια από τον διευθυντή του ΟΑΥ

Τα συγχαρητήρια του στον Βάσο Οικονόμου έδωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο οποίος με την δήλωση του για το έγγραφο, ξεκαθάρισε το τοπίο και τις παρεξηγήσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι μια μικρή μερίδα της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου στοχεύουν σε πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ και επιχειρούν να παραπλανήσουν τους συναδέλφους τους με στόχο να μην συμβληθούν με το ΓΕΣΥ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η εξαγγελία του «αντιΓΕΣΥ», είπε και διερωτήθηκε πάνω σε ποια βάση και σε ποιο πλαίσιο θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα που εισηγείται αυτή η μερίδα των γιατρών.

Με πληφορορίες από τον dialogos.com.cy

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X