ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα μέτρα - Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε νέα μέτρα για αναχαίτηση της πανδημίας

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε νέα μέτρα για αναχαίτηση της πανδημίας αφού η αύξηση των κρουσμάτων δεν άφησε άλλο περιθώριο στους αρμόδιους.

Διά στόματος του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/11) με σκοπό την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Ο κος. Χατζηπαντέλας στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε : «Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία μας "κτύπησε" την πόρτα, η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους πολίτες της, πήρε δύσκολες και αυστηρές αποφάσεις, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της διασποράς του ιού», προσθέτοντας, «Σε όλες τις χώρες καταγράφεται έξαρση του ιού, με αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων, κάτι το οποίο παρατηρούμε και στη χώρα μας».

Εξάλλου ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρθηκε και στα φετινά Χριστούγεννα ελπίζοντας πώς δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μόνο με συνεργασία και ατομική ευθύνη θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την απειλή του ιού και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, χωρίς τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων».

Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα «στρωθεί» με βάση του διατάγματος που ισχύει μέχρι τις (31/12).

Με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, η παρουσία ατόμων στα σπίτια συνεχίζει να δέχεται περιορισμούς, αφού:

Επιτρέπεται η συνολική παρουσία μέχρι 20 προσώπων σε οικία, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων και περιλαμβανομένων των μόνιμα σε αυτή διαμενόντων προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση