ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Υπ. Υγείας: Εμπλοκή κοινωνίας-Πολιτείας στην καταπολέμηση των ναρκωτικών

Είπε ότι η ουσιοεξάρτηση αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, αλλά και ένα κοινωνικό, ψυχολογικό και βιολογικό φαινόμενο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών χρειάζεται η συστράτευση και εμπλοκή ολόκληρου του κοινωνικού ιστού και της Πολιτείας, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό του στην συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πραγματοποίηση του 15ου τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων που αφιέρωσε και τη φετινή διοργάνωση στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτό αποτελεί περίτρανη απόδειξη της ευαισθησίας που μας διακρίνει ως κοινωνία για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Δράσεις όπως το ποδοσφαιρικό αυτό τουρνουά, σημείωσε, προάγουν μέσα από τον αθλητισμό τη θετική στάση ζωής, χωρίς ουσιοεξαρτήσεις.

Είπε ότι η ουσιοεξάρτηση αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, αλλά και ένα κοινωνικό, ψυχολογικό και βιολογικό φαινόμενο που προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

«Η πρόληψη της ουσιοεξάρτησης δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη διάδοση της γνώσης περί των συνεπειών της χρήσης ναρκωτικών, αλλά να περιλαμβάνει την προσπάθεια περιορισμού των κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων που ευνοούν τη χρήση, την κατάχρηση και την εξάρτηση ευφορικών ουσιών», πρόσθεσε.

Η αγωγή υγείας και ανάπτυξη υγιεινού τρόπου ζωής, ανέφερε, αποτελούν τον πυρήνα της σύγχρονης πρόληψης - η σωματική άσκηση, η ενασχόληση με τον αθλητισμό είτε ατομικά είτε ομαδικά και η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών αποτελούν δραστηριότητες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το Υπουργείο Υγείας,, είπε ο κ. Ιωάννου, προωθεί την Εθνική Στρατηγική για τα Ναρκωτικά, ενώ παράλληλα, με τη βοήθεια σημαντικών κοινωνικών εταίρων, βελτιώνονται οι υφιστάμενες θεραπευτικές δομές και αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες και προγράμματα, όπως η Μονάδες Θεραπείας Με Υποκατάστατα Οπιοειδών και τα προγράμματα Μείωσης της Βλάβης και Κοινωνικής Επανένταξης.

Εξαιρετικά σημαντική, σημείωσε, είναι και η λειτουργία εντός των ημερών του νέου κλειστού Κέντρου για Ανήλικους Χρήστες, όπου θα παρέχεται στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους, στήριξη μέσα από ένα δίκτυο επαγγελματιών, έτσι ώστε να έχουν τη θεραπεία που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X