ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυριάκος Θεοδωρίδης:Υποψήφιος Πρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Όπως αναφέρει ο ίδιος, την απόφασή του να υποβάλει υποψηφιότητα την έχει λάβει μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό

Δελτίο Τύπου

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) στις ερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο δικηγόρος Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Όπως αναφέρει ο κύριος Θεοδωρίδης, την απόφασή του να υποβάλει υποψηφιότητα την έχει λάβει μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, έχοντας γνώση του βάρους της ευθύνης και της δουλειάς που απαιτείται, και είναι βέβαιος ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντα του Προέδρου του ΠΔΣ. Οι γνώσεις και η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και της θέσης του ως εκπροσώπου του ΠΔΣ στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Δικηγόρων (CCBE) τα τελευταία χρόνια, του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει καλά τα θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο.

Κάποιες από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο κύριος Θεοδωρίδης εστιάζονται στα ακόλουθα:

- Στην ενίσχυση και προστασία του δικηγορικού επαγγέλματος με την αύξηση της δικηγορικής ύλης και τη λήψη μέτρων ώστε να ενταχθούν στη δικηγορική ύλη εργασίες που διεκπεραιώνονται από μη δικηγόρους.
- Στη συμμετοχή και προβολή του δικηγορικού επαγγέλματος στο εξωτερικό σε συνδυασμό με επαγγελματικούς και κυβερνητικούς φορείς και αποστολές που προωθούν την Κύπρο ως αξιόπιστο Διεθνές Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών.
- Στην ενεργή συμμετοχή του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στις διαδικασίες που προωθούνται για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη.
- Στην υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τη βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης.
- Στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των δικηγόρων μελών του Ταμείου, καθώς και τη βιωσιμότητα του Ταμείου σε βάθος χρόνου.
- Στην αναβάθμιση της εικόνας και του κύρους του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο και στο εξωτερικό μέσω της υιοθέτησης των Κανόνων Δεοντολογίας για τους Ευρωπαίους δικηγόρους, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο Ευρωπαίων δικηγόρων (CCBE), καθώς και στην αναβάθμιση του Τμήματος της Εποπτείας και Συμμόρφωσης του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση