ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:35
 

Λάρνακα: Διαδικασία ακύρωσης/ανάκλησης άδειας οικοδομής σε υποστατικό με πυρίτιδα

Το Τμήμα Πολεοδομίας υπέβαλε αίτημα για απόψεις από το Δήμο Λάρνακας για ανάπτυξη που αφορούσε μονάδα κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διαδικασία ακύρωσης/ανάκλησης της άδειας οικοδομής του υποστατικού που αποθηκεύει δεκάδες τόνους πυρίτιδας που χρησιμοποιείται για φυσίγγια και βρίσκεται στην βιομηχανική του περιοχή, εξετάζει ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως υποβλήθηκε αίτημα για απόψεις από το Δήμο Λάρνακας για ανάπτυξη που αφορούσε μονάδα κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων στις 30/4/2015 με αριθμό αίτησης ΛΑΡ/00095/2015. Η αίτηση παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Πολεοδομίας του Δήμου Λάρνακας στις 29/6/2015, η οποία αποφάσισε να ζητηθεί αντίγραφο των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών/Αρχών με τις οποίες έγινε διαβούλευση και κλιμάκιο της να πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη, για να διερευνηθεί κατά πόσον επηρεάζονται οι ανέσεις των περιοίκων».

Προστίθεται ότι «για τους σκοπούς της διαβούλευσης είχαν αποσταλεί σχέδια για επέκταση του υφιστάμενου εργοστασίου, αλλά πουθενά δεν αναφερόταν η ποσότητα αποθήκευσης πυρίτιδας. Κλιμάκιο της Επιτροπής Πολεοδομίας διενήργησε επιτόπια επίσκεψη στις 21/7/2015 και αφού διαπίστωσε ότι δεν επηρεάζονται οι ανέσεις της περιοχής και ότι οι απόψεις των εμπλεκομένων Υπηρεσιών ήταν θετικές, το Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/9/2015 αποφάσισε όπως διαβιβαστούν οι θετικές απόψεις του Δήμου Λάρνακας στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αποστάληκε επιστολή στο Δήμο Λάρνακας στις 28/3/2017 (αρ. φακ. 8.1.01.10.1.25/2) με την οποία αναφέρει ότι το Υπουργείο έχει εκμισθώσει στην εταιρεία Προκόπης Γ. Γαβριηλίδης Λτδ το 1977 βιομηχανικό οικόπεδο στη βιομηχανική περιοχή Λάρνακας, η οποία ασχολείται με την κατασκευή κυνηγετικών φυσιγγίων. Το Υπουργείο στην επιστολή του συνιστά την έκδοση της άδειας οικοδομής».

Με την επιστολή τους, συνεχίζεται στην ανακοίνωση «αποστάληκαν αρχιτεκτονικά σχέδια επέκτασης του εργοστασίου, καθώς και αντίγραφα των απόψεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, του Τμήματος Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Μεταλλείων, καθώς και αντίγραφο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με έγκριση υλοποίησης της ανάπτυξης κατά απόκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, τα αρμόδια τμήματα για την εξέταση της επικινδυνότητας της ανάπτυξης, δεν έφεραν ένσταση στην έκδοση της άδειας. Στο Δήμο Λάρνακας υποβλήθηκε αίτηση για άδεια οικοδομής από την εταιρεία Προκόπης Γ. Γαβριηλίδης Λτδ στις 29/06/2017 με αριθμό Κ120/17, η οποία αφορούσε επέκταση του υπάρχοντος εργοστασίου κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων, εξετάστηκε από την αρμόδια Επιτροπή και εκδόθηκε η σχετική άδεια στις 4/6/2018 με αριθμό 87/18».

Πρόσφατα, συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «ενημερωθήκαμε για τους χάρτες επικινδυνότητας της οδηγίας SEVEZO, η οποία περιλαμβάνει και το εργοστάσιο κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων. Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεννόηση με το Νομικό του Σύμβουλο, διερευνά τη διαδικασία για ακύρωση / ανάκληση της σχετικής άδειας οικοδομής και απομάκρυνση κάθε δραστηριότητας η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία των γειτονικών περιοχών, αλλά και των εργαζομένων στο χώρο».

Ο Δήμος Λάρνακας «θα ζητήσει επίσης από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ανάκληση της πολεοδομικής απόκλισης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X