ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:19
 

Λιμάνι Λεμεσού: Διορία 8 ημερών δίνουν οι λιμενεργάτες

Οι λόγοι της σημερινής στάσης εργασίας είναι οι συνεχείς παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την απόφαση όπως κλιμακώσουν τα απεργιακά τους μέτρα, εάν σε οκτώ ημέρες δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματα τους, έλαβε σήμερα Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών, κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι λιμενεργάτες απείχαν από την εργασία τους από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις παρερμηνείες, που όπως υποστηρίζουν, δίνουν οι διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού στη συλλογική σύμβαση, αλλά και στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση νέας συλλογικής σύμβασης.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους των συντεχνιών, ο Επαρχιακός Γραμματέας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού, Χρίστος Χριστοφή "σήμερα γίνεται μια δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας από λιμενεργάτες και σημειωτές και οι λόγοι είναι οι συνεχείς παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης".

Ο κ. Χριστοφή έκανε λόγο για "προσλήψεις που γίνονται, λανθασμένες με βάση τη συλλογική σύμβαση και παρερμηνείες που δίνουν (οι εργοδότες) στα άρθρα της, σε ό,τι αφορά την πληρωμή των μεροκάματων και των ενθαρρυντικών των συναδέλφων".

Υπενθύμισε ακόμη τη διαφορά των λιμενεργατών με τις εταιρείες σε σχέση με την εργασία στον μόλο και υπέδειξε πως το Υπουργείο Μεταφορών είχε ξεκάθαρα στο παρελθόν αναφέρει ότι "θα πρέπει όλοι να σέβονται τον νόμο περί λιμενεργατών και αυτοί που πρέπει να εργάζονται στα πλοία και στον μόλο είναι οι λιμενεργάτες".

"Είναι ζητήματα τα οποία καθημερινά είμαστε σε ένα συγκρουσιακό καθεστώς μαζί με τις εταιρείες, οι οποίες από πλευράς τους ερμηνεύουν- παρερμηνεύουν και υλοποιούν κάποια πράγματα, παρά και τις παλαιότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών", συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τη συλλογική σύμβαση, η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, ο Χρίστος Χριστοφή ανέφερε ότι "υπήρχε μια κατ` αρχήν συμφωνία η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τους λιμενεργάτες, παρά το ότι η διαπραγματευτική επιτροπή θεωρούσε ότι θα ήταν μια καλή συμφωνία για να προχωρήσουν τα πράγματα".

Σε Γενική Συνέλευση, με την οποία ολοκληρώθηκε η δίωρη στάση εργασίας των λιμενεργατών, αποφασίστηκε όπως δοθεί οκταήμερη προθεσμία στις εταιρείες και στο Υπουργείο Μεταφορών για να δώσουν λύσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι λιμενεργάτες δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τους λιμενεργάτες, από τη δίωρη στάση εργασίας επηρεάστηκε ο χρόνος εξυπηρέτησης ενός πλοίου στο τερματικό της DP World Limassol και δυο εμπορικών πλοίων στο τερματικό της Eurogate.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Ρε ...ΑΚΑ σου συστήνω να περάσεις από το φαρμακείο του ΑΚΕΛ να πάρεις τα χάπια που χρειάζεσαι δωρεάν!! ...»
CGA  |  08:48

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Μήπως το ...ΑΚΑ είναι η κατάληξη ενός πολύ γνωστού επιθέτου της Ελληνικής γλώσσας?»
Christos A.  |  08:40

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Η παπαγαλία του ΑΚΑ που άλλο που να κατηγορεί τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ και ποτέ του να μην εκφέρει άποψη ...»
Giannos  |  15:17

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X