ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λόρδος Χέρμπερτ: Εξήρε τις προσπάθειες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Συζητήθηκε και η επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Κύπρου και Βρετανίας

ΚΥΠΕ

Τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την πρόοδο που έγινε τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων εξήρε ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ΛΟΑΤΚΙ, Λόρδος Χέρμπερτ ο οποίος συναντήθηκε στη Λευκωσία με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αλληλοενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στις δύο χώρες».

Επίσης, «συζητήθηκαν τρόποι κοινής δράσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης».

Συζητήθηκε και η επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Κύπρου και Βρετανίας αναφορικά με την προστασία και προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Το Μνημόνιο, θα περιλαμβάνει δράσεις σε διμερές επίπεδο καθώς και δράσεις στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας.

Στη συνάντηση η Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι σε νομοθετικό και θεσμικό επίπεδο έγιναν τα τελευταία χρόνια σημαντικά θετικά βήματα με στόχο την εμπέδωση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Επεσήμανε ότι πρόσφατα έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, η Εθνική Στρατηγική για την Προστασία και Προαγωγή των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η οποία διαλαμβάνει ρυθμίσεις για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, θέτοντας ως στρατηγικούς στόχους την καταπολέμηση των διακρίσεων, την άρση των αποκλεισμών και την προώθηση του αιτήματος για την ισότητα.

Όπως είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης, «η θεσμοθέτηση της πολιτικής συμβίωσης, η ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής, καθώς και η αυστηροποίηση των ποινών για εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται με ομοφοβικό ή τρανσφοβικό κίνητρο καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα ενδυνάμωσης της ισότητας και καταπολέμησης κάθε μορφής βίας εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Σημείωσε, τέλος, «ότι θα συνεχίσει να στηρίζει συστηματικά κάθε πολιτική και δράση που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου και την προαγωγή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση