ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:17
 

Μαζική κινητοποίηση στα κατεχόμενα για τα θανατηφόρα τροχαία

Διαδηλωτές κρατούσαν πανό ή φώναζαν συνθήματα όπως «Όσο σιωπάς θα έρθει και η σειρά σου», «Εμείς είμαστε ο λαός»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μας ενώνει ο πόνος αυτών που χάσαμε στους δρόμους, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Οζντουράν ένας εκ των διοργανωτών της μαζικής εκδήλωσης χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία που για πρώτη φορά οργανώθηκε μέσω μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Εάν δεν έχει δρόμους, δεν έχει και άδειες κυκλοφορίας».

Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 2 Ιανουαρίου μετά την ανακοίνωση νέων αυξήσεων και στα τέλη κυκλοφορίας από τον Φικρί Μαράσιαλι, και μέσα σε δύο εβδομάδες έφτασε τις 38.000 μέλη. Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί αρχικά για την περασμένη Τετάρτη, λόγω όμως των έντονων βροχοπτώσεων είχε αναβληθεί για χθες και τελικά έγινε σε περιοχή του Κιουτσιούκ Καϊμακλί, στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός λεωφορείων.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και τον Τύπο, οι συμμετέχοντες έφτασαν έως και τις 2000 από διάφορες πόλεις και οργανώσεις, ενώ ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή κομμάτων, οργανώσεων ή συνδικάτων.

Οι διαδηλωτές φορούσαν κίτρινα γιλέκα, ενώ πολλοί ήταν οι ομιλητές, μεταξύ αυτών και συγγενείς θυμάτων τροχαίων. Στην εκδήλωση δεν μίλησαν πολιτικοί. Στην σκηνή όπου έγιναν οι ομιλίες για μιάμιση ώρα, βρίσκoνταν συγγενείς των θυμάτων τροχαίων. Κάποιοι ομιλητές επέκριναν την «κυβέρνηση» όχι μόνο για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την έλλειψη υποδομών, αλλά και για την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Διαδηλωτές κρατούσαν πανό ή φώναζαν συνθήματα όπως «Όσο σιωπάς θα έρθει και η σειρά σου», «Εμείς είμαστε ο λαός», «Είτε κάνε δρόμους, είτε πάρε τον δρόμο», «Ο δρόμος μας δεν υπάρχει», ¨Πες όχι στις αυξήσεις, στάσου στα πόδια», «Είμαστε εδώ για να μην ζήσουμε άλλο πόνο», «Αυτή η φωνή είναι του λαού».

Οι διοργανωτές έδωσαν διορία στην «κυβέρνηση» να προβεί μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα σε δήλωση ανάκλησης των αυξήσεων σε φόρους και τέλη, αλλιώς δήλωσαν ότι θα προβούν και σε άλλες εκδηλώσεις.

Το θέμα του οδικού δικτύου στα κατεχόμενα βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, λόγω της κατάστασης των δρόμων εντός και εκτός πόλεων, όσο και λόγω των συχνών τροχαίων δυστυχημάτων που οφείλονται όμως και στον ανθρώπινο παράγοντα. Η καθυστέρηση στην ροή ρευστού από την Τουρκία, στο πλαίσιο του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους, έχει προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση και θυμό, αφού δεν προχωρούν εξαγγελθέντα έργα συντήρησης ή κατασκευής νέων δρόμων, υπέργειων διαβάσεων, οδικών επισημάνσεων κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κυπριακό και έκνομες ενέργειες Τουρκίας στη συνάντηση Προέδρου - Φον Ντερ Λάιεν

«Η ΕΕ μας δουλεύει κανονικά και εμείς τον χαβά μας!!! Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφέροντα και ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X