ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:51
 

Μείωση στις αφίξεις στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μείωση 17,8% στις αφίξεις στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου αλλά και στα παράνομα λιμάνια σημειώθηκε κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως αναφέρεται, η μείωση οφείλεται στην αύξηση της τιμής πώλησης των εισιτηρίων από και προς τα κατεχόμενα με αποτέλεσμα οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι Βρετανίας να προτιμούν να ταξιδεύουν στο νησί, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αντί του παράνομου αεροδρομίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του «τμήματος» τουρισμού και της «αστυνομίας» τους πρώτους 10 μήνες του 2017, σύνολο 21 636 Τουρκοκύπριοι υπήκοοι Βρετανίας επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα μέσω παράνομου αεροδρομίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο τρέχοντος έτους ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 17792 άτομα.

Οι Τουρκοκύπριοι από τη Βρετανία που μετέβησαν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές μέσω των οδοφραγμάτων ανήλθαν από 40, 155 (Ιανουάριος- Οκτώβριος 2017) σε 41 874 (Ιανουάριος – Οκτώβριος 2018).

Όπως αναφέρεται ο λόγος που οι Τουρκοκύπριοι από τη Βρετανία προτιμούν να ταξιδεύουν στο νησί χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων αλλά και το γεγονός ότι οι πτήσεις είναι απευθείας.

Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση 44,5% σημειώθηκε στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα αφού κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2018 επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα 1 εκατομμύριο 299 χιλιάδες 981 Ε/κ (την ίδια περίοδο το 2017 ο αριθμός αυτός ήταν 899, 628).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πάτωσε στην ελευθεροτυπία η Τουρκία

«Mαντιλοφορεμένες, δηλαδή οπισθοδρομικές, διαλαλούν την οπισθοδρομικότητα της Τουρκίας! Να γελάσουμε ...»
ΑΚΑ  |  11:11

Πολιτική αβεβαιότητα στα κατεχόμενα

«Έ, ρε γλέντια!»
ΑΚΑ  |  11:09

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X