ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Μετάθεση του Διευθυντή που έδιωξε την μαθήτρια που φορούσε μαντίλα

Ο κ. Λοΐζος Σέπος τοποθετείται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

Newsroom K

Την μετάθεση του Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας, Λοΐζο Σέπο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδεία, λόγω του περιστατικού διωγμού μαθήτριας επειδή φορούσε μαντίλα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «κατόπιν των γνωστών γεγονότων στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας και παρόλο που ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου επιθυμεί να συνεχίσει εκεί για να στηρίξει όλα τα παιδιά και να υλοποιήσει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η οποία στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέραν από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/ριας, κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους».

«H Αρμόδια Αρχή, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από αύριο, 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Χρήστος Ζαντήρας» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Τονίζεται εμφατικά ότι η έρευνα διεξάγεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν» καταλήγει.

Συνάντηση Διευθυντή – μαθήτριας παρουσία υπουργού Παιδείας

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στο γραφείο του το Σάββατι με την μαθήτρια και τον πατέρα της αλλά και τον Διευθυντή του σχολείου Λοΐζο Σέπο, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη και τον Πρόεδρο των Οργανωμένων Γονέων Κυριάκο Νικηφόρου, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως θεωρεί ότι «το θέμα έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της μαθήτριας, των συμμαθητών της και του σχολείου».

«Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γι’ αυτό παρακαλούμε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να δώσουμε έμφαση στο σχολείο και στα παιδιά», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης, δόθηκε λύση στο ζήτημα και η μαθήτρια θα πάει τη Δευτέρα "[χαρούμενη και ευτυχισμένη στο σχολείο της και θα έχει την πλήρη στήριξη του Διευθυντή της, του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και του Υπουργού της», για να προσθέσει ότι «οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνει σίγουρα δεν θα ήταν προς όφελος των παιδιών».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η πειθαρχική έρευνα που έχει ξεκινήσει την Παρασκευή για το θέμα συνεχίζεται, διευκρινίζοντας ότι το ένα θέμα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Η μαθητρια αυτή ήταν ο δουρειος ιππος των καθηγητών και των μαθητών του σχολειου αυτού για να διωξουν τον διευθυντή γιατι έκανε σωστα τη δουλεια του. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΜΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ θα γινεται χειροτεροι απο ότι εισαστε!

Μαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X