ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:27
 

Νουθεσίες Γ. Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Αποφυλακίσεων

Με αφορμή τις τελευταίες αποφυλακίσεις ο Κ. Κληρίδης προτείνει αλλαγές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης σε γραπτή του ανακοίνωση σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία.

Στην ανακοίνωσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία είχε συσταθεί δια νόμου για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας ώστε να παρέχεται σε κατάδικους μια προοπτική αποφυλάκισης τους επ΄αδεία και υπό όρους σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και υπό ιδιάζουσες περιστάσεις.

Αντί τούτου, τονίζει, "παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο".

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι αυτή η εξουσία, όπως σήμερα ασκείται, "φαίνεται να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης Δικαστικής Εξουσίας η οποία επιβάλλει αρμόζουσες ποινές κατόπιν εξισορρόπησης όλων των σχετικών παραγόντων τόσο σε σχέση με το αδίκημα, όσο και με τον αδικοπραγούντα και αφαιρεί από την επιβληθείσα ποινή, τον παράγοντα της αποτρεπτικότητας, δίδοντας και λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία".

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία και δή από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, και προς την κατεύθυνση αυτή η Νομική Υπηρεσία θα συνδράμει ενεργά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X