ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι έλεγχοι των σφαγείων συζητήθηκαν στην Επ. Γεωργίας

«Τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά είναι δεόντως ελεγμένα και πιστοποιημένα από την υπηρεσία μας» είπε ο κ.Πίπης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι έλεγχοι που διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σχέση με την λειτουργία των σφαγείων και των κτηνοτροφικών υποστατικών και τα μέτρα που λαμβάνονται για προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας, τέθηκαν σήμερα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρέας Καυκαλιάς είπε ότι «διαπιστώσαμε ότι νομοθεσίες για επαρκείς ελέγχους υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο».

«Εκείνο που πρέπει να ενισχύσουμε είναι τις υποδομές και τους μηχανισμούς ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι αδιανόητο το κράτος να εισπράττει €850,000 ως τέλη για αυτούς τους ελέγχους και την ίδια στιγμή να δαπανά για τον ίδιο σκοπό μόλις €450,000. Δεν προσφέρεται αυτός ο τομέας για εξοικονομήσεις», είπε.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι το συνολικό ποσό που εισπράττει το κράτος θα πρέπει «να επιστρέφεται πίσω στους αναγκαίους ελέγχους ώστε να διασφαλίζουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα των κρεάτων που καταλήγουν στους καταναλωτές».

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες ότι στις υπεραγορές διατίθενται προς πώληση, ως κυπριακά, κρέατα που εισάγονται από το εξωτερικό, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «αυτό συμβαίνει και εδώ ακριβώς είναι ένα κενό το οποίο σημειώνεται και έχουμε πάρει και κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει και η Κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει αυτό το ζήτημα».

«θα απευθυνθούμε γραπτώς ως Επιτροπή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουμε απαντήσεις ως προς το που βρίσκεται σήμερα το νομοσχέδιο», κατέληξε

Ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης είπε ότι «μπορεί μεν να υπάρχει υποστελέχωση όμως δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι έλεγχοι που διενεργούνται είναι υποδεέστεροι ή με οποιοδήποτε τρόπο δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων τα οποία διατίθενται στον καταναλωτή».

«Τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά είναι δεόντως ελεγμένα και πιστοποιημένα από την υπηρεσία μας. Όπου εντοπιστεί η οποιαδήποτε ανάγκη απόρριψης είτε μέρους των σφάγιων ή ακόμη και ολόκληρου του σφάγιου να είστε σίγουροι ότι αυτό γίνεται χωρίς καμία επιφύλαξη», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιστατικά καταρροϊκού πυρετού σε ζώα κτηνοτροφικών μονάδων της Πάφου, ο κ. Πίπης τόνισε ότι «ο συγκεκριμένος υιός δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο ούτε και προσβάλλει τον άνθρωπο και δεν εγείρει οποιοδήποτε θέμα δημόσιας υγείας για το οποίο πρέπει να ανησυχεί το κοινό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X