ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:12
 

Οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδια, λένει οι οργανωμένοι γονείς

Η ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων με αφορμή την Τσικνοπέμπτη και το Πάσχα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρέπει να γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.  
 
«Σε λίγες μέρες στα σχολεία οι μαθητές/μαθήτριες θα γιορτάσουν με τους εκπαιδευτικούς τη Τσικνοπέμπτη, τηρώντας τα παραδοσιακά μας έθιμα. Κατά την ημέρα αυτή, αλλά και όλη την επόμενη περίοδο μέχρι το Πάσχα, έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται έντονη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων/βεγγαλικών/ Τόσο εντός των σχολικών χώρων, όσο και εκτός. Για άλλη μια φορά τονίζουμε την επικινδυνότητα των μέσων αυτών για τη σωματική ασφάλεια τόσο αυτού που θα την χρησιμοποιήσει, όσο και άλλων που πιθανόν να είναι κοντά. Παράλληλα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους μαθητές και στους γονείς, ότι η χρήση των πιο πάνω εντός των σχολικών χώρων απαγορεύεται. Η αγορά επίσης τέτοιων αντικειμένων από ανήλικους είναι παράνομη. Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους», προσθέτει.
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι δεν πρέπει «να επιτρέπουμε στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη χρήση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα».
 
«Ευελπιστούμε ότι την Τσικνοπέμπτη, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο μέχρι το Πάσχα, δεν θα χρησιμοποιηθούν κροτίδες, βεγγαλικά, κ.ά., και τα παιδιά θα βρουν άλλους, πιο ασφαλείς και νόμιμους, τρόπους διασκέδασης», καταλήγουν, στην ανακοίνωση τους, οι οργανωμένοι γονείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X