ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδια, λένει οι οργανωμένοι γονείς

Η ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων με αφορμή την Τσικνοπέμπτη και το Πάσχα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρέπει να γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.  
 
«Σε λίγες μέρες στα σχολεία οι μαθητές/μαθήτριες θα γιορτάσουν με τους εκπαιδευτικούς τη Τσικνοπέμπτη, τηρώντας τα παραδοσιακά μας έθιμα. Κατά την ημέρα αυτή, αλλά και όλη την επόμενη περίοδο μέχρι το Πάσχα, έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται έντονη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων/βεγγαλικών/ Τόσο εντός των σχολικών χώρων, όσο και εκτός. Για άλλη μια φορά τονίζουμε την επικινδυνότητα των μέσων αυτών για τη σωματική ασφάλεια τόσο αυτού που θα την χρησιμοποιήσει, όσο και άλλων που πιθανόν να είναι κοντά. Παράλληλα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους μαθητές και στους γονείς, ότι η χρήση των πιο πάνω εντός των σχολικών χώρων απαγορεύεται. Η αγορά επίσης τέτοιων αντικειμένων από ανήλικους είναι παράνομη. Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους», προσθέτει.
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι δεν πρέπει «να επιτρέπουμε στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη χρήση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα».
 
«Ευελπιστούμε ότι την Τσικνοπέμπτη, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο μέχρι το Πάσχα, δεν θα χρησιμοποιηθούν κροτίδες, βεγγαλικά, κ.ά., και τα παιδιά θα βρουν άλλους, πιο ασφαλείς και νόμιμους, τρόπους διασκέδασης», καταλήγουν, στην ανακοίνωση τους, οι οργανωμένοι γονείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X