ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες διαστάσεις αποκαλύπτονται στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ

Επτά χρόνια, 23 προγράμματα, 5 εκατομμύρια ευρώ στην υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη

Newsroom K

Την εμπλοκή της 57χρονης στην υπόθεση που συγκλονίζει εκ νέου την κοινή γνώμη είχε εντοπίσει ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του για το ΤΕΠΑΚ το 2015. Της είχε αφιερώσει μάλιστα μια σελίδα με επισήμανση για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από την ίδια, συγγενικά της πρόσωπα αλλά και μέρος του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού που επαληθεύτηκαν.

Η Ροζίτα Παυλίδου, οι δυο γιοί της και οι σύζυγοι τους, η αδελφή της, τα αδέλφια μιας από τις νύφες της, ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες εταιρείας και ένας καθηγητής, είναι μέχρι στιγμής οι ύποπτοι αφού αναμένονται και νέες συλλήψεις.

Μέρος τριών από τα 23 προγράμματα δόθηκε στους Δήμους Λεμεσού και Κάτω Πολεμιδιών όπου διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα ενώ για τον Δήμο Γεροσκήπου διερευνάται. Το μέγα ερώτημα που αφορά όλα τα προγράμματα είναι αν τα συμπεράσματα, οι εισηγήσεις τις οποίες κατέληξαν και οι εφαρμογές που έγιναν είναι επιστημονικά ορθές ή αποβούν τελικά επιζήμιες αφού εγιναν από αδαείς του αντικειμένου τους.

Η διοίκηση του ΤΕΠΑΚ είχε απομακρύνει την 57χρονη από την θέση της το 2015

Η διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου με βάση ευρήματα του Εσωτερικού Ελεγκτή είχε απομακρύνει την 57χρονη από την θέση της το 2015 μεταθέτοντας την στην βιβλιοθήκη. Η κ. Παυλίδου παραιτήθηκε καταγγέλοντας μάλιστα το Πανεπιστήμιο για εξαναγκασμό της σε παραίτηση.

Στην έρευνα και το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η πρώην λειτουργός της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ πριν από τον διορισμό το 2008 κατείχε την ίδια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για αυτό και στις επιστολές τους τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησαν από την αστυνομία να διερευνήσει εκτός από την υπόθεση του ΤΕΠΑΚ και υποθέσεις που αφορούν το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η υπόθεση του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας για 21 ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ήδη για εκδίκαση ενώπιον του κακουργιοδικείου με τέσσερις κατηγορούμενους. Τώρα ωστόσο θα ανοίξει και πάλι αφού και σε αυτή είχε εμπλοκή η 57χρονη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, για την οποία δεν είχε αναφέρει κανείς οτιδήποτε όταν η υπόθεση διερευνάτο.

Το ΤΑΕ αρχηγείου διαχειρίζεται την υπόθεση του Ωκεανογραφικού κέντρου και αφορά την αγορά υπηρεσιών με συνοπτικές διαδικασίες με εμπλοκή και πάλι της Ροζίτας Παυλίδου. Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού θα αποταθεί και στην ΕΕ αναζητώντας μαρτυρία, στοιχεία και έγγραφα που παραλάμβανε από το ΤΕΠΑΚ, για τα ερευνητικά προγράμματα και με βάση τα οποία έκλεισαν επιτυχώς και δήλωνε μάλιστα ικανοποίηση για την απορρόφηση της χρηματοδότησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X