ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρευνα και απόδοση ευθυνών για το βιβλίο αγγλικών ζητούν οι καθηγητές

Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την απαράδεκτη και καταδικαστέα, όπως αναφέρει, οδηγία που δόθηκε από το ΥΠΠΑΝ

ΚΥΠΕ

Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την απαράδεκτη και καταδικαστέα, όπως αναφέρει, οδηγία που δόθηκε από το ΥΠΠΑΝ, με την οποία ζητούσε από τους/τις Καθηγητές/τριες Αγγλικής Φιλολογίας να σκίσουν συγκεκριμένη σελίδα σχολικού βιβλίου, «αφού θεωρούμε ότι τέτοιες οδηγίες δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση των καθηγητών ζητεί να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την απαράδεκτη – όπως αναφέρει - αυτή οδηγία όσο και για το σύνολο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε σχετικά με το εν λόγω βιβλίο, δηλαδή την επιλογή και την αγορά του. «Παράλληλα, θεωρούμε ότι το ΥΠΠΑΝ όφειλε να ελέγξει πριν από την αγορά του το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου και αν δεν τηρούνταν οι όροι εντολής του, τότε θα έπρεπε είτε να μην το αγοράσει είτε να προχωρήσει στην απόσυρσή του».

Η ΟΕΛΜΕΚ επαναλαμβάνει την πάγια – όπως αναφέρει - θέση της Οργάνωση, ώστε οι αποφάσεις για εισαγωγή, συγγραφή ή απόσυρση των σχολικών βιβλίων να είναι το αποτέλεσμα της εργασίας επιστημονικών επιτροπών, πρακτική που δεν ακολουθείται εδώ και χρόνια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όπου δεν υπάρχει μηχανισμός αξιολόγησης σχολικών βιβλίων.

Θεωρεί επίσης ότι τέτοιου είδους ενέργειες μόνο ζημιά προκαλούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και όχι μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση