ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίωρη αποχή των μαθητών την Παρασκευή κατά των τετράμηνων εξετάσεων

«Η μόνη περίπτωση να αναστείλουμε τα μέτρα είναι να εισακουστούμε», τονίζει η ΠΣΕΜ

Newsroom K

Να απέχουν από τα μαθήματα τους κατά την 3η και 4η περίοδο της Παρασκευής καλεί τους συμμαθητές της η ΠΣΕΜ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μαθητικό κίνημα αναφέρει πως αν το Υπουργείο δεν ανακαλέσει την εφαρμογή των εξετάσεων θα προβούν σε πιο δυναμικά μέτρα. Η ΠΣΕΜ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η μόνη περίπτωση να αναστείλει τα μέτρα είναι να εισακουστούν και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο κατά τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες τρεις σχολικές χρονιές, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες μας με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αποχές από τα μαθήματα, δημοψήφισμα, συλλογές υπογραφών, κινητοποιήσεις. Το ίδιο έπραξαν και οι καθηγητές μας με το δημοψήφισμα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Στην τελευταία μας δημοσιογραφική διάσκεψη, προειδοποιήσαμε «ότι αν το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή που θα μας παρουσιάσουν εμπεριέχει και πάλι το αντιπαιδαγωγικό μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα επαναλάβουμε ακόμα πιο έντονα την άποψη μας. Αν επιμένουν με την εφαρμογή του μέτρου και δεν το ανακαλέσουν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε δυναμικά μέτρα με την επανέναρξη των μαθημάτων το Γενάρη». Λάβαμε επίσης υπόψη και τις αποφάσεις των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων των ΕΣΕΜ Λευκωσίας-Κερύνειας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου (στις οποίες συμμετείχαν όλα τα εκλεγμένα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια των επαρχιών τους), οι οποίες μας εξουσιοδότησαν για δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το Υπουργείο επιμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου οδηγώντας τους μαθητές σε ένα ατέλειωτο κυνήγι βαθμού. Δεν θέλουμε σχολεία εξεταστικά κέντρα, σχολεία του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και της παραπαιδείας. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει.

Με βάση τα πιο πάνω και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις μας, γεγονός που επιβεβαιώσαμε και στη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αποφασίσαμε να απέχουμε από τα μαθήματα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Η μόνη περίπτωση να αναστείλουμε τα μέτρα είναι να εισακουστούμε και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Καλούμε όλους τους μαθητές να απέχουν μαζικά από τα μαθήματα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου κατά την 3η και 4η Περίοδο. Στη συνέχεια, αν το Υπουργείο δεν κάνει πίσω, προειδοποιούμε ότι θα πάρουμε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα. Χωρίς φόβο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για ολόπλευρη μόρφωση. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X