ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:13
 

Άφησε εντυπώσεις η βιβλιοθήκη του Παν. Κύπρου (βίντεο & φωτο)

Συνολικά 600 βιβλία μεταφέρθηκαν χέρι με χέρι από την παλιά στη νέα βιβλιοθήκη του Παν. Κύπρου

Του Νικόλα Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου η εκδήλωση «αλυσίδας της γνώσης» όπου εκατοντάδες πολίτες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μεταφέρουν από χέρι σε χέρι τα τελευταία 600 βιβλία από την παλιά βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην καινούρια.

Η έναρξη της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ο οποίος έδωσε το πρώτο βιβλίο κατά την έναρξη της όλης διαδικασίας. Στην εν λόγω αλυσίδα συμμετείχαν φοιτητές, πολίτες, εθνοφρουροί, μέλη της Αστυνομίας, το σχολείο «Στέλιου Ιωάννου», πολιτικά πρόσωπα καθώς και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στις εγκαταστάσεις του Παν. Κύπρου (οδός Καλλιπόλεως) αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη είχαν στηθεί οι φιλαρμονικές των σωμάτων ασφαλείας οι οποίες έδωσαν το δικό του στίγμα στην όλη εκδήλωση.

«Περίπου μισό εκατομμύριο τόμοι έχουν πάει στη νέα βιβλιοθήκη»

Σημειώνεται ότι μεταξύ των φοιτητών έγινε ψηφοφορία ούτως ώστε να επιλεχθούν ποια θα είναι τα πρώτα και ποια τα τελευταία βιβλία που θα φθάσουν από την αφετηρία προς τον τερματισμό. Συγκεκριμένα, τα πρώτα τρία βιβλία που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν από την παλιά στην καινούρια βιβλιοθήκη είναι «Η καταγωγή των ειδών», «Το Σύνταγμα της Κυπριακή Δημοκρατίας» και μια ειδική έκδοση της «Θεωρίας της Σχετικότητας». Από την άλλη τα τρία τελευταία βιβλία που επιλέχθηκαν για σταλούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκδήλωση είναι η ποιητική συλλογή του Κώστα Μόντη, ο «Οικουμενικός Ελληνισμός» και η «Ομήρου Οδύσσεια».

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρύτανης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε, ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μετά από 80 χρόνια αυτός ο χώρος (βιβλιοθήκη Καλλιπόλεως) θα πάψει να λειτουργεί ως βιβλιοθήκη». Συμπλήρωσε δε, ότι όλα τα βιβλία έχουν μεταφερθεί στην νέα βιβλιοθήκη, προσθέτοντας παράλληλα, ότι «περίπου μισό εκατομμύριο τόμοι έχουν πάει στη νέα βιβλιοθήκη».

Η νέα βιβλιοθήκη θα ανοίξει τις πύλες της για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για το ευρύ κοινό στις 23 Νοεμβρίου και θα αρχίσει να λειτουργήσει σε όλα της τα επίπεδα γύρω στις 30 Νοεμβρίου. Το εσωτερικό του κτηρίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένουν κάποιες εξωτερικές εργασίες. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρχές Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X