ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:21
 

«Hope For Children»: Διοργάνωσε τριήμερη εκπαίδευση για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Σκοπός ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεων των επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά

Τριήμερη εκπαίδευση των επαγγελματιών, που διαχειρίζονται θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διοργάνωσε το «Hope For Children» CRC Policy Center, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος «PROMISE II».

Σε ανακοίνωσή του, το «Hope For Children» αναφέρει πως η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη Δικανική Συνέντευξη παιδιών και ειδικότερα των παιδιών που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι στη θεματολογία της εκπαίδευσης περιλαμβανόταν και το θέμα των συγκρουσιακών διαζυγίων και κατ’ επέκταση της γονικής αποξένωσης.

Την πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων ανέλαβαν η κ Þorbjörg Sveinsdóttir, ψυχολόγος και δικανική συνεντεύκτρια του Σπιτιού του Παιδιού στην Ισλανδία και η Ana Marija Spanic, ψυχολόγος στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Όπως αναφέρει το «Hope For Children» μέσα από την εκτεταμένη εμπειρία τους οι εκπαιδεύτριες έδωσαν έμφαση στην εφαρμογή πρωτοκόλλων, για τη διεξαγωγή δικανικής συνέντευξης σε παιδιά με μαθησιακές και γνωστικές δυσκολίες και πιο συγκεκριμένα, για παιδιά με φυσικές μειονεξίες, παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα, με προβλήματα επικοινωνίας, με νοητική υστέρηση και με διαταραχές συμπεριφοράς.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεων των επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά που εμπλέκονται σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή και εκμετάλλευσης και η υιοθέτηση εμπεριστατωμένων τεχνικών συνέντευξης προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Εξάλλου, στις εκπαιδεύσεις συμμετείχε προσωπικό του «Hope For Children» CRC Policy Center που εργάζεται στο Σπίτι του Παιδιού, εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, την Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η ειδική ανακριτική ομάδα που αναλαμβάνει τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Παγκύπρια, και τη Δικαστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, στην εν λόγω εκπαίδευση έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X