ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Αποκλεισμό από το διάλογο για ΟΑΠ καταγγέλλει η ΟΕΛΜΕΚ

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τις παραιτήσεις μελών της ΟΑΠ και της ΠΑΒΙΣ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού την έντονη δυσαρέσκεια της, γιατί όπως αναφέρει, ουδέποτε κλήθηκε σε διάλογο, για να τοποθετηθεί ή να εκφράσει τις απόψεις της για τις όποιες αλλαγές προωθούνται σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.).

«Το ΥΠΠ αρκέστηκε απλώς στο να ενημερώσει, προφορικά, την Οργάνωσή μας την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 μετά που προέκυψε η γνωστοποίηση των παραιτήσεων των μελών της Ο.Α.Π.», αναφέρει ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ.

«Θεωρούμε ότι η λήψη αποφάσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους σε θέματα παιδείας φορείς, ειδικά με όσους κατέχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την επιστημοσύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται της αντιμετώπισης ακραίων παραβατικών συμπεριφορών, προκαλεί αχρείαστες εντάσεις και αναστάτωση», προστίθεται.

Υπογραμμίζουμε, αναφέρει ο ΟΕΛΜΕΚ, ότι ο ρόλος που η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης διαδραματίζει είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού έχει ως αποστολή την ανάληψη ποικίλων δράσεων για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των σοβαρών κρουσμάτων βίας από τις σχολικές μονάδες.

Διαχρονική θέση της Οργάνωσής μας για τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, που συμπλήρωσε 10 χρόνια πλούσιας δράσης, σημειώνεται, ήταν και παραμένει τόσο η ενίσχυσή του σε προσωπικό όσο και η περαιτέρω αναβάθμισή του, η οποία θα πρέπει να προκύψει μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνεχίζει.

Ιδιαίτερη μνεία, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, αξίζει στο προσωπικό που στελεχώνει την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) αλλά και το Παρατηρητήριο για τη Βία στα Σχολεία (ΠΑ.ΒΙ.Σ), για την αξιόλογη δράση τους, την προσφορά και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση ακραίων παραβατικών συμπεριφορών ή και άλλων ανάρμοστων συμπεριφορών μαθητών σε βάρος συμμαθητών τους αλλά και Καθηγητών.

«Το γεγονός ότι τόσο το προσωπικό της ΟΑΠ όσο και του ΠΑΒΙΣ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και θα πρέπει να προβληματίσει τον καθένα και ιδιαίτερα το ίδιο το ΥΠΠ. Η Οργάνωσή μας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη θυματοποίηση και τις όποιες προσβλητικές αναφορές που γίνονται σε βάρος όσων στελεχώνουν μέχρι σήμερα την ΟΑΠ και ότι τα σχετικά με την ΟΑΠ ζητήματα, θα απασχολήσουν από κοινού και τις τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις σε κοινή συνάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X