ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:22
 

Μνημόνιο Συμφωνίας υπ. Εξωτερικών και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο του 1ο Ετήσιου Συνεδρίου «Φόρουμ Διαχείρισης Κινδύνων στη Λευκωσία - Nicosia Risk Forum 2018»

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας MoU (Memorandum of Understanding).

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρύτανης, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Ο Υπουργός δήλωσε ότι «η υπογραφή του μνημονίου είναι ενδεικτικό της πρόθεσής μας για στενότερη συνεργασία. Το MoU προσδιορίζει συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο συνεργασίας. Για παράδειγμα θα συνεργαστούμε στον τομέα της διαχείριση κρίσεων, την ενεργειακή ασφάλεια, την εκτίμηση, διαχείριση και επικοινωνία του κινδύνου, την περιφερειακή και εθνική ασφάλεια, και την οικονομική διπλωματία (με έμφαση στην επιχειρηματικότητα)». Το μνημόνιο είπε ο Υπουργός «κάνει αναφορά σε προγράμματα κατάρτισης, διοργάνωση διασκέψεων και σεμιναρίων και πολλά άλλα».

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στο πλαίσιο του 1ο Ετήσιου Συνεδρίου «Φόρουμ Διαχείρισης Κινδύνων στη Λευκωσία - Nicosia Risk Forum 2018» το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences – Κέντρο για τον Κίνδυνο και τις Επιστήμες των Αποφάσεων) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Υπουργός Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε συγχαρητήρια στο CERIDES και είπε ότι «το Κέντρο είναι μοναδικό στο πεδίο του. Από την ίδρυσή του προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση, τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στην επιχειρηματική κοινότητα, με διεπιστημονικό τρόπο. Είναι γι’ αυτούς τους λόγους και ως αποτέλεσμα του επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει το CERIDES που αντλεί σημαντική χρηματοδότηση από την ΕΕ, συμμετέχοντας μέχρι τώρα σε εννέα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η εξαιρετική επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Εκτίμησης Κινδύνου Γιώργο Μπούστρα έχει βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά σε αυτό το πεδίο». Ο Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση όπως είπε ότι «η Κυβέρνηση, του Υπουργείου Εξωτερικών περιλαμβανομένου, υποστηρίζει το έργο σας και είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Ο κυπριακός λαός να ξυπνήσει! Απλά θυμηθείτε όταν ο πρόεδρος τους υπόγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ ο ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  13:41

Δημοψήφισμα για πρόωρες εκλογές από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Συμμαχία

«Λέει ο Αβέρωφ μια βλακεία, την βελτιώνουν σε σούπερ βλακεία οι υπόλοιποι. Ασχέτως αν οι τελευταίοι, ...»
Ανωνυμος  |  08:48

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι εξθπνοβλακείες ξεκινάνε απο το ΑΚΕΛ. Ότανν θα χρειαστούμε μια μέρα ...»
Ανώνυμος  |  08:40

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X