ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΛΜΕΚ - Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διαχρονικό σύμβολο της πάλης για την ελευθερία

Η μνήμη παραμένει άσβεστη στη μνήμη όλων αλλά ταυτόχρονα και ζώσα πραγματικότητα, προσθέτει

ΚΥΠΕ

Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, «να αντιληφθούμε και να υιοθετήσουμε πλήρως το ελεύθερο και δημοκρατικό ιδεώδες της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973», τονίζει η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), σημειώνοντας ότι «επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε το μήνυμα των φοιτητών του Πολυτεχνείου για παιδεία και ελευθερία και να συνεχίσουμε ενωμένοι, αταλάντευτοι και ανυποχώρητοι τον αντικατοχικό μας αγώνα μέχρι την ώρα της τελικής δικαίωσης, μέχρι την ώρα της επανένωσης της πατρίδας μας».
 
Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ με την ευκαιρία της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι «το Πολυτεχνείο, διαχρονικό σύμβολο  της πάλης για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και παιδεία, εξακολουθεί να εμπνέει και να καθοδηγεί».
 
Προσθέτει ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει άσβεστη και φωτεινή στη μνήμη όλων, αλλά ταυτόχρονα και ζώσα πραγματικότητα, ακόμα και για τις γενιές που δεν το έζησαν».
 
«Για ακριβώς τον λόγο οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο δεν αποτελούν μόνο απόδοση τιμής στα νιάτα που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον τύραννο και που αψήφησαν τον θάνατο, αλλά είναι αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης, αγώνας της ελευθερίας εναντίον της τυραννίας», συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου «ας αποτελέσει αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη και ας σταθεί αφορμή για διεκδίκηση του οράματος για έναν καλύτερο κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση