ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:59
 

Παρουσιάζεται το νέο σύστημα αξιολόγησης Εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων

Newsroom K

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου αρχής γενομένης από την επόμενη σχολική χρονιά. Το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει για την Παρασκευή (05/07) στις 11:30 το πρωί, παρουσίαση και παράδοση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την ολοκληρωμένη πρότασή του για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.
Στο γενικότερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, εντάσσεται ένα νέο εξελιγμένο μοντέλο αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και του εκπαιδευτικού έργου που θα παράγεται στις σχολικές μονάδες.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Σύμφωνα πάντα με τις στοχεύσεις του υπουργείου, έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, το οποίο μέσω συγκεκριμένων μορφών αξιολόγησης, θα αποφαίνεται κατά πόσο ένας εκπαιδευτικός αξίζει ανέλιξης σε ανώτερη βαθμίδα. Το υπουργείο μέσω αξιολογητών με ρητές αρμοδιότητες, σκοπεύει να επιβάλει αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης, με σκοπό τη διατήρηση υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία. Ο ρόλος των διευθύνσεων και των οργανωμένων γονέων στην όλη διαδικασία αναμένεται να είναι καθοριστικός.

Εκπαιδευτικό έργο

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό έργο μιας Σχολικής Μονάδας, το Υπουργείο προσανατολίζεται στην θέσπιση ενός συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική αξιολόγηση, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα οποία θα θεσμοθετηθούν. Στόχος παραμένει η βελτιστοποίηση του εκπαιδευτικού προϊόντος, που παρέχεται στους μαθητές, σε συνάρτηση με την ανάγκη διατήρησης ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος. Το Υπουργείο αναμένεται να αναλάβει σημαντικές δράσεις ως προς το θέμα αυτό, τη στιγμη που το δημόσιο σχολείο βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X