ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέραν των 6000 καλεσμένων στην 12η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick

1300 νέοι επιστήμονες (πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) παραδόθηκαν στην κοινωνία

Newsroom K

Ιδιαίτερα συγκινητική και μοναδική στιγμή του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 για το Πανεπιστήμιο Frederick, η εντυπωσιακή Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, στην παρουσία πέραν των 6000 καλεσμένων. Η φετινή Τελετή ήταν η 12η Τελετή Αποφοίτησης που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick.

Τη φετινή Τελετή Αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας και πρώην Μέλος του Διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Σάββας Αγγελίδης.

1300 νέοι επιστήμονες (πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) παραδόθηκαν στην κοινωνία, έτοιμοι να εκκινήσουν τον δρόμο στίβου της αληθινής ζωής ή να συνεχίσουν το ταξίδι της περαιτέρω μάθησης και εξειδίκευσης. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοίτων, σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας.

Στην Τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, καθώς επίσης και οι δύο απόφοιτοι με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ όλων των αποφοίτων των πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου Μάστερ, του Ακαδημαϊκού Έτους 18-19, Φοίβος Φυλακτού και Καλλιόπη Φραντζικινάκη. Ο Υπουργός Άμυνας μαζί με την Πρόεδρο του Συμβουλίου, απένειμαν τιμητικά διπλώματα και βραβεία στους δύο αυτούς απόφοιτους.

Ο Επίτιμος Προσκεκλημένος στην Τελετή, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, αναφέρθηκε στο έργο που οφείλουν να επιτελούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσον αφορά τη μετάδοση ακαδημαϊκών γνώσεων, αλλά κυριότερα την προαγωγή της κριτικής και αναλυτικής σκέψης, ώστε οι απόφοιτοί τους, να βγαίνουν στην κοινωνία εξοπλισμένοι με ευρείς ορίζοντες, και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ατομικές και συλλογικές προκλήσεις που θα βρουν στον δρόμο τους.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick, με τη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο της εκπαίδευσης, κατέκτησε δικαίως μια επίζηλη θέση ανάμεσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη κατάταξη του Πανεπιστημίου ως πρώτου μεταξύ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, ενός από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως, το οποίο στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους τόνισε ότι «Η απόκτηση ενός ευρέως αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, όπως αυτός που σας προσφέρει σήμερα το Πανεπιστήμιο σας, αποτελεί για εσάς πλεονέκτημα, δικαιώνοντας την ίδια στιγμή τους στόχους που θέτει κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο, καθώς και τη φήμη του ως ένα ίδρυμα που παρέχει υψηλού επιπέδου και ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση». Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την Ανώτερη Εκπαίδευση της Κύπρου, που δεν είναι άλλοι από τη διασφάλιση της ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, την καθιέρωση της Κύπρου σε διεθνές και περιφερειακό κέντρο Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τη διασφάλιση της πρόσβασης στην Ανώτερη Εκπαίδευση για όλους.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους στην ομιλία του σημείωσε ότι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικό που έχει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι η επικέντρωση στην ιδιαιτερότητα του κάθε φοιτητή και φοιτήτριας. «Η αναγνώριση και ο σεβασμός των διατομικών διαφορών αποτελεί τη βάση της ισότητας και την απαξίωση της οποιασδήποτε μορφής ισοπέδωσης. Με σεβασμό στα διαφορετικά γνωστικά και μαθησιακά στυλ, στις δυνατότητες και στις αδυναμίες επενδύουμε στον άνθρωπο, στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητάς του».

Αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου αναφορικά με την πρώτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, σημείωσε ότι «Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχτηκε πρώτο μεταξύ όλων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο στον τομέα της Έρευνας, στον τομέα της Διδασκαλίας/Μάθησης, στον τομέα της Περιφερειακής Εμπλοκής (Διασύνδεση με την Κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή), δείκτες που αναδεικνύουν τη διαχρονική δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας, με προσήλωση και ευθύνη». Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι πρώτιστος στόχος του Πανεπιστημίου είναι η συνεχής παροχή ποιοτικής ανώτατης εκπαίδευσης στη βάση των Ευρωπαϊκών Προτύπων και Κατευθυντήριων Γραμμών, η ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, η επικαιροποίηση και προσφορά Προγραμμάτων Σπουδών στη βάση των τελευταίων ερευνητικών και τεχνολογικών εξελίξεων με γνώμονα πάντα την προετοιμασία των φοιτητών για την επίτευξη τόσο των ακαδημαϊκών αλλά και των επαγγελματικών τους στόχων.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι μόνο φέτος το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Κύπρο και το εξωτερικό, κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση 26 νέων ερευνητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και εθνικούς πόρους. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρύτανης απευθύνθηκε στους γονείς και συγγενείς των αποφοίτων συγχαίροντας τους για την καλύτερη επένδυση που έκαναν για τα παιδιά τους, αυτή της μόρφωσης, αλλά και για όλα τα εφόδια που έχουν δώσει στα παιδιά τους, τα οποία θα τα βοηθήσουν να πορευθούν στη ζωή με περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Κατά τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, αναφέρθηκε σε σημαντικές διακρίσεις του Πανεπιστημίου αλλά και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. «Μέσα από αυτές τις διακρίσεις αποτυπώνεται η προσήλωση του Πανεπιστημίου μας στην αριστεία και καινοτομία στη διδασκαλία, στην έρευνα, στην προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την κοινωνία και στον φοιτητοκεντρικό του χαρακτήρα».
Πρωταρχικό στόχος του Πανεπιστημίου, τόνισε, είναι το να καταφέρνει να βγάζει την καλύτερη εκδοχή του κάθε φοιτητή και να τους βοηθά να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. «Εκείνο που μας ορίζει και που μας κάνει να νιώθουμε πολύ περήφανοι, είναι ότι ο πυρήνας της ύπαρξής μας, λάμπει και ενεργοποιείται όταν ξέρουμε ότι κάνουμε διαφορά στη ζωή κάποιου. Όταν ξέρουμε ότι βοηθήσαμε ένα φοιτητή να βρει τον εαυτό του, ότι βοηθήσαμε κάποιον να πιστέψει στις ικανότητές του, ότι βοηθήσαμε κάποιον να ανθίσει και να γίνει ευτυχισμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις των δύο αποφοίτων με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ όλων των αποφοίτων των πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου Μάστερ, του Ακαδημαϊκού Έτους 18-19, Φοίβου Φυλακτού, απόφοιτου του προπτυχιακού προγράμματος στη Ψυχολογία και Καλλιόπης Φραντζικινάκη, απόφοιτης του μεταπτυχιακού προγράμματος Επιπέδου Μάστερ, στην Ειδική Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης έγιναν καθομολογήσεις των αποφοίτων του Τμήματος Νοσηλευτικής, του Τμήματος Νομικής και του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X