ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Χαμπιαούρης: Προώθηση της έμφυλης ισότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Απηύθυνε χαιρετισμό του στην τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με βαθιά συναίσθηση της αποστολής του για την προαγωγή της ποιοτικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων ζωής, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη εφαρμογή και προώθηση της έμφυλης ισότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σε χαιρετισμό του στην τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο: «Όλα τα παιγνίδια είναι δικά μας, ανήκουν σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια».

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο Υπουργός Παιδείας, συμμετέχουμε για δεύτερη φορά στο τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. "Ειδικότερα, συνεχίζουμε την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την έμφυλη ισότητα για τα έτη 2018 – 2021. Για τον σκοπό αυτό λειτουργεί ειδική Διατμηματική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των διευθύνσεων και υπηρεσιών του Υ.Π.Π. και η οποία συντονίζει όλα τα θέματα ισότητας φύλου που αφορούν τις ποικίλες δράσεις μας", ανέφερε.

Σημείωσε πως είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι υλοποιούνται ήδη σημαντικές δράσεις, όπως οι συνεργασίες με διάφορους φορείς και οργανισμούς, η ένταξη θεμάτων ισότητας των φύλων σε προγράμματα και θεσμούς που αφορούν σε όλες τις Διευθύνσεις του Υπουργείου, στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και στην επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών. Παράλληλα, προσφέρονται ανάλογα προγράμματα επιμόρφωσης στους γονείς, σε μια προσπάθεια συμπόρευσης και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας στη διαδικασία της μάθησης, προχώρησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην προκήρυξη του εν λόγω Διαγωνισμού. Μέσω της υλοποίησής του, στοχεύσαμε στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών για τα ζητήματα της έμφυλης ισότητας, καθώς και στη διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που θα διέπονται και θα εμπνέονται από την κουλτούρα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, σημείωσε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, στη Δημοτική εκπαίδευση, τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης, συμμετείχαν ομαδικά, δημιουργώντας ένα επιτραπέζιο παιγνίδι, ενώ στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση τα παιδιά συμμετείχαν με τη δημιουργία ενός βίντεο. Ο δημιουργικός αυτός διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να στείλουν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα σχετικά με την άρση των έμφυλων στερεοτύπων στην επαγγελματική σταδιοδρομία.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο διαγωνισμός αυτός σας έδωσε το έναυσμα, ώστε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για την προώθηση της ισότητας και την εξάλειψη κάθε έμφυλης ανισότητας. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα συμβάλετε κι εσείς στη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οραματιζόμαστε για το αύριο, κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X