ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Χατζηγιάννης: Δεν χωρούν φαινόμενα αποκλεισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα

Ο κ.Χατζηγιάννης αναφέρει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών όλων των μαθητών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέσα σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο έχει σημαντική εθνική δράση, που ανέδειξε τις ανθρωπιστικές αξίες της ισότητας, της ισονομίας της ισοπολιτείας δεν χωρούν φαινόμενα αποκλεισμού, ανεξάρτητα από αιτίες, που συνήθως είναι σωματικές ατέλειες, κοινωνικά κριτήρια, μαθησιακές δυσκολίες, χρώμα, φυλή, θρησκεία, αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Σε γραπτό του μήνυμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κ Χατζηγιάννης αναφέρει ότι με το μήνυμά του αυτό, θέλει να τονίσει πως στα σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας χώρο δράσης έχει το σύνολο των μαθητών μας, ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, από φυλή, θρησκεία, χρώμα.

"Ο Ελληνισμός, σε καμία περίοδο της Ιστορίας του, δεν φοβήθηκε να φιλοξενήσει ανθρώπους από άλλες χώρες, ακόμα και στις τραγικές εποχές σκλαβιάς, όχι μόνο άντεχε αλλά μεταλαμπάδευε τις Ελληνορθόδοξες πανανθρώπινες αρχές και αξίες στους κατακτητές του, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή της Δημοκρατίας και της εύκολης μετάδοσης αρχών και αξίων εντός της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης" προσθέτει.

Οπως αναφέρει, αρχές και αξίες, όπως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλοκατανόηση, η αλληλεγγύη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αγάπη, ανάμεσα στους ανθρώπους επιβάλλεται, εποικοδομητικώς, να μεταδίδονται κι εντός της οικογένειας, είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας το έργο των εκπαιδευτικών, πως αυτές τις αρχές της Δημοκρατίας, τις μεταλαμπαδεύουν, τις κάνουν πράξη, τόσο μέσα από τη διδασκαλία των μαθημάτων, όσο και με τις όλες δράσεις και δραστηριότητες εντός του σχολείου, στις οποίες συμμετέχει το σύνολο των μαθητών.

Σημειώνει ότι έχουν γίνει στον τομέα αυτό, της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών όλων των μαθητών, σημαντικά βήματα από τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απομένει, όμως, συνεχίζει, να υπάρξει θετική ανταπόκριση απ’ όλους τους πολίτες, ώστε το σύνολο των μαθητών μας, να νιώθει ασφάλεια, χαρά, σιγουριά μέσα και έξω από το σχολείο.

`Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουμε ή δεν κατέχουμε, αυτό είναι, θεωρώ, το κύριο μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Θεός δεν κατέβηκε στη γη για τους ισχυρούς, αλλά ήρθε στη γη για να μεταδώσει το μήνυμα της ισότητας μέσα από τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό πρέπει να συμπορευτούμε με τους εκπαιδευτικούς, ώστε εμπράκτως να πλάσουμε μία νέα κοινωνία γαλήνιων ήρεμων και ειρηνικών ανθρώπων" καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X