ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Προς ολοκλήρωση η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Ειδική Εκπαίδευση

Κατά τέλη του 2020 η ολοκλήρωση της νομοθεσίας και των κανονισμών

Newsroom K

Προς ολοκλήρωση βαίνει η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Ειδική Εκπαίδευση, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση που ανέλαβαν την ετοιμασία του νέου νομοθετικού πλαισίου, στην τελευταία τους επίσκεψη, παρουσίασαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις βασικότερες πρόνοιες του προσχεδίου νομοθεσίας, καθώς και του σχετικού επεξηγηματικού σημειώματος.

Σημειώνει δε, πως τα κείμενα που ετοιμάστηκαν έχουν αποσταλεί σε όλους τους φορείς, οι οποίοι κλήθηκαν όπως υποβάλουν γραπτώς τις απόψεις τους, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019. Προσθέτει δε, πως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, έπειτα από αίτημα που υποβλήθηκε, ενέκρινε την παράταση στην υποβολή των απόψεων, μέχρι τις 2 Απριλίου 2019. «Οι εμπειρογνώμονες και το Υ.Π.Π. δηλώνουν εκ νέου τη βούλησή τους να υιοθετήσουν εκείνες τις εισηγήσεις που θα βελτιώνουν το προσχέδιο της νομοθεσίας και θα κινούνται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της προσπάθειας αυτής», υπογραμμίζει.

Τονίζει δε, πως το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει πρόσθετη βοήθεια από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με το Υ.Π.Π., με σκοπό τη διαμόρφωση των Κανονισμών. «Το συμβόλαιο της δεύτερης αυτής φάσης θα υπογραφεί τον ερχόμενο Μάιο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 18 μήνες. Ως εκ τούτου, αναμένεται γύρω στο τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία τόσο του νόμου όσο και των κανονισμών, οι οποίοι θα προωθηθούν μαζί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση