ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:17
 

Υπ. Παιδείας: Προς ολοκλήρωση η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Ειδική Εκπαίδευση

Κατά τέλη του 2020 η ολοκλήρωση της νομοθεσίας και των κανονισμών

Newsroom K

Προς ολοκλήρωση βαίνει η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Ειδική Εκπαίδευση, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση που ανέλαβαν την ετοιμασία του νέου νομοθετικού πλαισίου, στην τελευταία τους επίσκεψη, παρουσίασαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις βασικότερες πρόνοιες του προσχεδίου νομοθεσίας, καθώς και του σχετικού επεξηγηματικού σημειώματος.

Σημειώνει δε, πως τα κείμενα που ετοιμάστηκαν έχουν αποσταλεί σε όλους τους φορείς, οι οποίοι κλήθηκαν όπως υποβάλουν γραπτώς τις απόψεις τους, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019. Προσθέτει δε, πως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, έπειτα από αίτημα που υποβλήθηκε, ενέκρινε την παράταση στην υποβολή των απόψεων, μέχρι τις 2 Απριλίου 2019. «Οι εμπειρογνώμονες και το Υ.Π.Π. δηλώνουν εκ νέου τη βούλησή τους να υιοθετήσουν εκείνες τις εισηγήσεις που θα βελτιώνουν το προσχέδιο της νομοθεσίας και θα κινούνται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της προσπάθειας αυτής», υπογραμμίζει.

Τονίζει δε, πως το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει πρόσθετη βοήθεια από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με το Υ.Π.Π., με σκοπό τη διαμόρφωση των Κανονισμών. «Το συμβόλαιο της δεύτερης αυτής φάσης θα υπογραφεί τον ερχόμενο Μάιο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 18 μήνες. Ως εκ τούτου, αναμένεται γύρω στο τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία τόσο του νόμου όσο και των κανονισμών, οι οποίοι θα προωθηθούν μαζί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Restart with Elena Stavrou Syrou!!!!!! Interesting!»
Christos A.  |  17:12

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Ontos mia freska nota stin politiki kai eidika ston Synagermo, sou euxomai na meineis pisti stis aksies ...»
Nikolas  |  16:46

Κατήγγειλε τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X