ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Διπλό φονικό: Αναβολή μετά από αίτημα Σολωμού

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας η οποία διαπράχθηκε το 2012 στην Πόλη Χρυσοχούς

Newsroom K

Την ώρα που η υπόθεση του διπλού στυγερού φονικού του Στροβόλου είναι σε εξέλιξη με βασικό κατηγορούμενο τον Λοΐζο Τζιωνή, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου του επέβαλε ποινή φυλάκισης για υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, χθες Τετάρτη 13 Μαρτίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών στον κατηγορούμενο, αφού κατά την εκδίκαση υπόθεσης διάρρηξης, τον έκρινε ένοχο για τη διάρρηξη, η οποία διαπράχθηκε το 2012, στην Κοινότητα Αγίας Μαρίνας, επαρχίας Πάφου.

Η συνέχεια της δίκης

Οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι τρεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Αναβολή στην υπόθεση μετά από αίτημα της δικηγόρου του Λευτέρη, η όποια ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την κατάθεση του επόμενου μάρτυρα και συγκεκριμένα του αστυφύλακα, Κυριάκου Καυκαλιά. Ταυτόχρονα η δικηγόρος θέλει να μιλήσει με τον πελάτη της για την εν λόγω μαρτυρία.

Η κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα.

Επόμενη δικάσιμος Δευτέρα 18/3 και 26/3 η ώρα 9 το πρωί.

Η αντεξέταση από τον δικηγόρο Τζιωνή

Στην προηγούμενη δικάσιμο παρουσιάστηκε το ημερολόγιο ενέργειας του αστυφύλακα Αρναούτ στο Δικαστήριο και έγινε τεκμήριο στην διαδικασία της δίκης.

Κατά την αντεξέταση, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή υπέβαλλε στον μάρτυρα ότι κατέγραψε επιλεκτικά ενέργειες στο ημερολόγιο. Ο κ. Αρναούτ διαφώνησε, λέγοντας ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Αναστασίου ακολούθως, υπέβαλλε στον μάρτυρα ότι δεν είχε σημειωματάριο για να καταγράφει γεγονότα και ενέργειες, με τον δεύτερο να απαντά ότι κατέγραφε τα πάντα.

Σε σχέση με το ρόπαλο, ο συνήγορος του Τζιωνή ρώτησε τον μάρτυρα εάν γνώριζε ότι το ρόπαλο βρισκόταν σε «ξένο περιβάλλον», λόγω του ότι είχε επισκεφθεί την οικία στις 19 Απριλίου. Ο κ. Αρναούτ απάντησε ότι, ως Αστυνομικός, υποψιάστηκε ότι το ρόπαλο δεν ανήκε στο σπίτι.

Ο κ. Αναστασίου ρώτησε τον μάρτυρα πώς μπορούσε να γνωρίζει ότι δεν θα κατέστρεφε την σκηνή ανάβοντας τα φώτα με το σημειωματάριό του, όπως ο ίδιος ανέφερε στην προηγούμενη δικάσιμο. Ο κ. Αρναούτ είπε ότι θα την κατέστρεφε εάν την άγγιζε με γυμνά χέρια, γι’ αυτό χρησιμοποίησε το σημειωματάριό του.

Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι για καταθέση που πήρε ο μάρτυρας από ανήλικο μαθητή. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ανέφερε ότι ως εκπρόσωπος Της κατηγορουσας αρχής δεν θεωρεί ότι πρέπει να παρουσιαστεί η κατάθεση του ανήλικου μαθητή, πράγμα που ζήτησε και ο δικηγόρος του Τζιωνή. Το δικαστήριο ανέφερε οτι μπορεί να γίνει τεκμήριο η κατάθεση του μαθητή.

Ο Λευτέρης και το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου

Η αντεξέταση του κ. Αρναούτ, συνεχίστηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου. Σε ερώτησή της εάν αναζήτησαν το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν θυμάται, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα δυνάμει δικαστικού εντάλματος στο σπίτι που έμενε ο Τζιωνής. Σε επόμενη ερώτησή της προς τον μάρτυρα, εάν γνωρίζει ότι το πορτοφόλι δεν εντοπίστηκε μέχρι και σήμερα, ο κ. Αρναούτ απάντησε καταφατικά. H κ. Αγγελίδου ρώτησε εάν ο Λευτέρης κλήθηκε να δώσει απάντηση για το πορτοφόλι, με τον κ. Αρναούτ να της λέει ότι ο ίδιος δεν του υπέβαλε σχετική ερώτηση κατά την ανάκριση. Με αφορμή αυτό, η δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης της δεν ρωτήθηκε επειδή δεν έχει σχέση με το πορτοφόλι.

Στην συνέχεια της αντεξέτασης, ο μάρτυρας ανέφερε στην κ. Αγγελίδου ότι εναντίον του Λευτέρη Σολωμού υπήρχε μαρτυρία, γι' αυτό και κλήθηκε για ανάκριση. Ωστόσο, ο αστυφύλακας συμφώνησε ότι ήταν συνεργάσιμος με την Αστυνομία και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν αναστατωμένος. Μάλιστα, ο κ. Αρναούτ χρησιμοποίησε την έκφραση «ήθελε να τα πει γιατί ένιωθε ότι ήταν η λύτρωσή του».

Άγνοια για το λευκό ποινικό μητρώο του Μάριου

Την σκυτάλη έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, ο οποίος απηύθυνε την ερώτηση στον αστυφύλακα Αρναούτ, εάν συμφωνεί μαζί του ότι ο πελάτης του έχει λευκό ποινικό μητρώο. Στην συνέχεια, τον ρώτησε εάν ελήφθησαν καταθέσεις από το εργασιακό του περιβάλλον για να διαπιστωθεί ο καλός του χαρακτήρας. Και στις δύο ερωτήσεις, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X