ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:39
 

Επεσε από βράχο σε δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή

Επιχείρηση διάσωσης του τραυματία με τη χρήση ειδικού φορείου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ώρα 20.10 λήφθηκε κλήση για ανάσυρση τραυματία από δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή μετά από πτώση από βράχο ύψους τριών μέτρων πάρα το χωριό Άγιος Θεόδωρος της επαρχίας Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα και όχημα καταρριχήσεων.

Για την ανάσυρση του τραυματία έγινε χρήση ειδικού φορείου. Ο τραυματίας, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Μαΐου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Μαΐου2018 ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, δεκαοκτώ πυρκαγιές, δεκαπέντε ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σπαρτά, αποκαλάμες, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων και ακακιών παρά την τοποθεσία ‘Αφτελοτός’ μεταξύ Αγίας Νάπας και Κάβο Γκρέκο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ‘Λοχία Αδάμου Αδάμου’ και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοφάγου με τέσσερα συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.38. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου πέντε εκταρίων. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εμπόδισαν την επέκταση της πυρκαγιάς σε δύο μεμονωμένες κατοικίες που βρίσκονταν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν δύο βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου Αγίας Νάπας και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Τμήματος Δασών. Επίσης έγινε μία ρίψη από το αεροπλάνο πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών το οποίο βρισκόταν σε περιπολία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15.41 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα διώροφης οικίας στην οδό Ερμού στην Ορόκλινη. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης ‘Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου’ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.33. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν οι πάγκοι της κουζίνας, οι ηλεκτρικές συσκευές ενώ από τον καπνό ζημιές υπέστη η βαφή, η ηλεκτρική εγκατάσταση και το περιεχόμενο ολόκληρης της κατοικίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλού τυλιχτήρα με νερό από τα βυτία των οχημάτων και χρήση τριών αναπνευστικών συσκευών. Οι ένοικοι απουσίαζαν από την οικία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος σε πλυντήριο ρούχων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X