ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η δεύτερη ετήσια συνάντηση του Equinet

Οι εργασίες του Δικτύου πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου η δεύτερη ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας επί Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φορέων Ισότητας (European Network of Equality Bodies - Equinet) υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Γραφείο της Επιτρόπου αποτελεί ενεργό μέλος του Equinet, το οποίο αποτελεί το κατεξοχήν ευρωπαϊκό δίκτυο προώθησης της Ισότητας στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ουσιαστικά τους Εθνικούς Φορείς Ισότητας στο έργο τους για την επίτευξη της ισότητας για όλους. Στις ετήσιες εργασίες της Equinet συμμετείχαν εκπρόσωποι από είκοσι και πλέον Εθνικούς Φορείς Ισότητας της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και δύο λειτουργών του Γραφείου της Επιτρόπου.

Αντικείμενα Εργασιών

Κατά την πρώτη μέρα εργασιών του Σώματος, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε τόσο η πρόσφατη, όσο και η επερχόμενη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), καθώς και ο τρόπος με τον οποίο, τόσο οι Εθνικοί φορείς Ισότητας, όσο και το Equinet στο σύνολο του, δύνανται να συμβάλουν καλύτερα στην ανάπτυξη της Νομολογίας του ΕΔΑΔ σε θέματα ισότητας.

Στις 9 Οκτωβρίου κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβη σε εκπαίδευση προς τα μέλη της ομάδας εργασίας σε ότι έχει να κάνει με την αναγνώριση και διαχείριση της παράνομης σκιαγράφησης εγκληματικού προφίλ.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση επικεντρώθηκε αφενός στην παρουσίαση αποτελεσμάτων σχετικής με το αντικείμενο έρευνας από τον Οργανισμό (FRA), και αφετέρου συζητήθηκε το ζήτημα της συσχέτισης της παράνομης ή/και αβάσιμης σκιαγράφησης προφίλ με την έξαρση των εγκλημάτων μίσους, καθώς και του ρόλου των Φορέων Ισότητας.

Επιμορφωτικές επισκέψεις

Στο περιθώριο των συναντήσεων εργασίας αλλά και στα πλαίσια της φιλοξενίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην εντός των τειχών Λευκωσία, με στόχο να γνωρίσουν την μοναδική μοιρασμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στα πλαίσια της ξενάγησης, τα μέλη του Equinet επισκέφθηκαν το οδόφραγμά της οδού Λήδρας, ως επίσης το Μνημείο Υπέρ της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την ονομασία «Ψήφισμα» το οποίο δηλώνει την πίστη των κατοίκων της πόλης στα ανθρώπινα δικαιώματα που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της ειρήνης και της ελευθερίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση