ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Πρόσκοποι: Τηρήθηκαν οι εσωτερικοί κανονισμοί και δράσεις

Σχετικά με την διάσωση προσκόπων και βαθμοφόρων στην περιοχή του Τροόδους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) σε σχέση με το περιστατικό και τη διάσωση 17 Προσκόπων και 4 Βαθμοφόρων, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι μετά από προκαταρκτική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τους Εσωτερικούς Κανονισμούς Δράσεων του ΣΠΚ διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται, όλοι οι βαθμοφόροι που συμμετείχαν στη δράση είναι κάτοχοι των αντίστοιχα προβλεπόμενων προσόντων και εκπαιδεύσεων.

Το γεγονός ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι Βαθμοφόροι ήταν εκτεθειμένοι για περισσότερες από 12 ώρες σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς να υπάρξει ούτε ένα κρυοπάγημα ή έστω εκδήλωση επεισοδίου πανικού, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την ετοιμότητα τους για αντιμετώπιση των συνθηκών αυτών. Όλοι είχαν ενεργήσει ως ομάδα και έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, αναφέρεται.

Οι Βαθμοφόροι, προστίθεται, είχαν από προηγουμένως περπατήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι, (15 μέρες προηγουμένως), ενώ νέα αναγνώριση με το περπάτημα του μονοπατιού έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Το σημείο στο οποίο υπήρξαν κατολισθήσεις και κατά συνέπεια αδυναμία στο να προχωρήσουν είναι στο τελευταίο στάδιο του μονοπατιού, πολύ μετά από το χιονισμένο μονοπάτι. Οι κατολισθήσεις αυτές φαίνεται να προκλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

Σημειώνεται, ότι όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην υγεία τους και μετά από προληπτικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία Κυπερούντας και Λάρνακας και την παροχή σε αυτά φαγητού και ζεστών ροφημάτων, επέστρεψαν με τις οικογένειες τους στα σπίτια τους.

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους γονείς για την άψογη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους προς τους Βαθμοφόρους των παιδιών, τους οποίους περίμεναν να αφιχθούν τελευταίοι στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και να τους χειροκροτήσουν.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στις Αρχές για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια τους και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Δασών, καθώς και τους διασώστες της ΕΜΑΚ και τους εθελοντές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον εθελοντή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X