ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

ΠΣΕ: Επικίνδυνη η ενίσχυση των ΒΒ με πολεμικά αεροσκάφη

Καλεί την κυβέρνηση να εναντιωθεί στη μεταφορά των νέων πολεμικών αεροσκαφών F-35B

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλλει την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας να μεταφέρει στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου το ερχόμενο φθινόπωρο αριθμό υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35B, αναφέρει σημερινή σχετική ανακοίνωση.
 
Το ΠΣΕ καλεί ακόμα κυπριακή κυβέρνηση να εναντιωθεί στη μεταφορά των νέων πολεμικών αεροσκαφών F-35B στο έδαφος της Κύπρου σημειώνοντας ότι «η ενίσχυση των Βρετανικών βάσεων με τα F-35B είναι επικίνδυνη για τους λαούς, καθώς θα προκαλέσει περαιτέρω αστάθεια και αιματοκύλισμα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι  γι’ αυτό που πρέπει να ανακληθεί η απόφασή τους αυτή και να πάψουν να αναβαθμίζουν την πολεμική τους μηχανή στις βάσεις».
 
«Η κίνηση αυτή των Βρετανών νεοαποικιστών τοποθετεί την Κύπρο στην πλέον επικίνδυνη στρατιωτική σκακιέρα στην περιοχή μας» αναφέρει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο θεωρεί ότι «η κίνηση αυτή των Βρετανών εντάσσεται και συνάδει με την νέα μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και τον θανατηφόρο για την Κύπρο στρατιωτικό εναγκαλισμό της με την Δύση».
 
«Η ένταξη της Κύπρου στο στρατιωτικό σκέλος της ΕΕ, την PESCO, οι στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και τελευταίως η συμφωνία με την Γαλλία για παραχώρηση ναυτικής βάσης στη χώρα μας, απομακρύνουν από τον επιδιωκόμενο στόχο της αποστρατιωτικοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X