ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:27
 

Εκτεταμένες ζημιές σε διαμέρισμα στη Λάρνακα από πυρκαγιά

Εκκενώθηκε το κτήριο προληπτικά - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκτεταμένες ζημιές υπέστη διαμέρισμα στη Λάρνακα από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αργά το απόγευμα.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «για την πυρκαγιά ενημερώθηκε η Υπηρεσία γύρω στις 18.46 και μέσα σε πέντε λεπτά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρνακας αφίχθησαν στη σκηνή». Η πυρκαγιά ήταν σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο, στην Οδό Στασίνου, είπε και σημείωσε πως «περίπολο πεζοπόρων ανδρών της Αστυνομίας, που βρισκόταν στην περιοχή, ανέβηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής και άρχισε το έργο της εκκένωσης της πολυκατοικίας  από τους ενοίκους».
 
Πρόσθεσε ότι «με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε σύνδεση με τον σωλήνα πυρόσβεσης της πολυκατοικίας και δύο ομάδες πυροσβεστών εισήλθαν στο διαμέρισμα, το οποίο βρέθηκε με ανοιχτή τη πόρτα και άρχισαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς». Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
 
Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ακόμα ότι «η υδραυλική πλατφόρμα η οποία κλήθηκε για να ανταποκριθεί δεν έγινε δυνατόν να επιχειρήσει κατάσβεση της πυρκαγιάς επειδή η στενότητα του δρόμου και τα καλώδια της ΑΗΚ δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο».

Στο διαμέρισμα, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, κατοικούσαν τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι βγήκαν μόνοι τους από αυτό, ενώ από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψε κανένας ένοικος από διπλανά διαμερίσματα .
 
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τράγκολας απάντησε πως στη σκηνή μετέβησαν συνολικά πέντε Πυροσβεστικά οχήματα αφού χρειάστηκε να σταλεί και το όχημα με τις αναπνευστικές συσκευές και επιπρόσθετο προσωπικό το οποίο έπρεπε να είναι σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει διάσωση ανθρώπων.

Οσον αφορά τη στενότητα των δρόμων που υπάρχει στη περιοχή, είπε πως κάτι τέτοιο παρατηρείται σε πολλές πόλεις και επανέλαβε ότι «λόγω ακριβώς της στενότητας του δρόμου και των καλωδίων της ΑΗΚ, δεν κατέστη δυνατόν να προσεγγίσει τη σκηνή και να στηθεί η υδραυλική πλατφόρμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
 
Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχαν σταθμευμένα αρκετά αυτοκίνητα τα οποία έκαναν δύσκολη την προσέγγιση στη σκηνή των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αύριο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X