ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
 

Σε διαιτησία η διαφορά στο Λιμάνι Λεμεσού

Ο ΓΔ της ΟΕΒ στη γραπτή του δήλωση επαναλαμβάνει την ισχυρή αποφασιστικότητα της για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε διαιτησία παραπέμπει η Υπουργός Μεταφορών την εργατική διαφορά για τους λιμενεργάτες, απόφαση για την οποία ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Μιχάλης Αντωνίου με γραπτή δήλωσή του, εκφράζει βαθιά ικανοποίηση «για τα υγιή αντανακλαστικά της Κυβέρνησης και την παραπομπή σε διαιτησία της εργατικής διαφοράς για τους λιμενεργάτες».
 
Η Υπουργός, προχωρεί στην παραπομπή σε Διαιτητικό Δικαστήριο στη βάση της απόφασης που λήφθηκε στη συνεδρία του Συμβουλίου Λιμενεργασίας, στις 19 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνίου, με επιστολή της ημερ. 4/1/2019 η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κυρία Βασιλική Αναστασιάδη, ενεργοποιεί χωρίς καθυστέρηση τις επιταγές του Περί Λιμενεργατών Νόμου.
 
Χθες, η ΟΕΒ με ανακοίνωσή της υποδείκνυε «προς πάσα κατεύθυνση», υπενθυμίζει ο κ. Αντωνίου, ότι η παραπομπή σε διαιτησία είναι η μοναδική νόμιμη οδός.
 
Τέλος, τονίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτική και τελεσίδικη για τα δυο μέρη, ενώ η λήψη απεργιακών μέτρων από τώρα και στο εξής είναι έκδηλα παράνομη.
 
Ο ΓΔ της ΟΕΒ στη γραπτή του δήλωση επαναλαμβάνει, επίσης, την ισχυρή αποφασιστικότητα της ΟΕΒ για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X