ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
 

Σε καλό δρόμο η ανακύκλωση στην Κύπρο

Ένας στους δύο πολίτες ανακυκλώνει σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Green Dot Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένας στους δύο πολίτες ανακυκλώνει σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Green Dot Κύπρου Σάκη Θεοδοσίου, αφού όπως είπε το «50% των Κυπρίων έχουν αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση και ανακυκλώνουν τακτικά».

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος που διοργανώνεται σήμερα από την Green Dot Κύπρου σε συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, στο μόλο της Λεμεσού από τις δέκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, ο κ. Θεοδοσίου επεσήμανε ότι  στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των πολιτών που ανακυκλώνουν. «Η ανάγκη για ανακύκλωση ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους και στα νοικοκυριά», σημείωσε.

Από πλευράς της η Επίτροπος περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, επεσήμανε ότι οι πολίτες χρειάζονται κίνητρα για να ανακυκλώσουν. «Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως για να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που ανακυκλώνουν πρέπει πρώτα από όλα να γίνει σωστή ενημέρωση και κυρίως να δοθούν κίνητρα και σ’ αυτό το κομμάτι υπάρχει ευθύνη τόσο από τους δήμους όσο και από το ίδιο το Κράτος» ανέφερε ενδεικτικά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι για τους δήμους είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η μείωση του κόστους διαχείρισης αποβλήτων για αυτό και πλέον «θέτουμε το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, της περιβαλλοντικής διαχείρισης της ανακύκλωσης ως ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα οφέλη της ανακύκλωσης για την κοινωνία, την οικονομία αλλά και το περιβάλλον και να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας πιο οικολογικής συνείδησης. Παράλληλα αποσκοπεί στην προβολή του ΕΥ ΖΗΝ, της καλής ποιότητας ζωής, προβάλλοντας την μέσα από την παράδοση του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ θα έχει όπως κάθε χρόνο ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει περίπτερα ενημέρωσης από Οργανισμούς, στα οποία το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Παράλληλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ανακύκλωση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν, μουσικά συγκροτήματα, σχολές χορού και πολλά άλλα δρώμενα, πλαισιώνοντας την όλη εκδήλωση, ενώ θα υπάρχουν και περίπτερα που θα προσφέρουν φαγητό κα ποτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X