ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:03
 

Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες της ΕΕ για μεταρρυθμίσεις Δικαστηρίων

H επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί 23- 25 Ιανουαρίου

Newsroom K

Ενημερωτική επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα εμπειρογνώμονες και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του έργου για την Αναθεώρηση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-25 Ιανουαρίου 2018 και της ομάδας των Εμπειρογνωμόνων θα ηγείται ο Λόρδος John Antony Dyson, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην Πρόεδρος του αγγλικού Εφετείου.

Την ομάδα του Λόρδου Dyson πλαισιώνουν ο Δικηγόρος και Σύμβουλος σε διάφορες χώρες για θέματα Πολιτικής Δικονομίας David di Mambro, η Δικηγόρος και πρώην Γενική Διευθύντρια στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Ιρλανδία Finola Flanagan, δικηγόρος από την Κύπρο Μάρκος Δράκος, οι εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης της Ιρλανδίας Nathy Walsh και Hugh O’Donnell.

Την ομάδα των Εμπειρογνωμόνων θα συνοδεύουν η Ειρήνη Γεωργιοπούλου και ο Sebastien Renaud, της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, η οποία και επιχορηγεί το συγκεκριμένο Έργο. Συντονιστής του Έργου είναι ο Γιώργος Ερωτοκρίτου, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Διευθυντής του Γραφείου Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της συγκεκριμένης ομάδας και θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα. Οι Εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την Επιτροπή Μεταρρύθμισης, την Ένωση Δικαστών Κύπρου, Δικαστές των Επαρχιακών Δικαστηρίων, την Αρχιπρωτοκολλητή, Βοηθό Αρχιπρωτοκολλητή και άλλους Πρωτοκολλητές, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και τους Προέδρους των Τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων, Δικηγόρους από τη μαχόμενη δικηγορία, Ακαδημαϊκούς και άλλους.

Το Έργο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια της ευρύτερης φιλόδοξης προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X