ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:53
 

Στις πληγείσες περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου ο Υπ.Γεωργίας

Οι καταστροφικές βροχές και η χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες επηρέασαν κυρίως το Φρέναρος, τη Σωτήρα και τη Δερύνεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια».

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε οι πατατοκαλλιεργητές να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη. Αν δεν καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις αυτό θα σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή για τις φυτείες πατατών προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».

Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε "το Τμήμα Γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X