ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:54
 

Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας αεροσκάφος τύπου «Νοράτλας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, θα γίνει ειδική τελετή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αρθρωτά οχήματα μεταφέρθηκε στη Λευκωσία το αεροσκάφος τύπου «Νοράτλας» ιδίου τύπου με αυτό που καταρρίφθηκε πάνω από τη Λευκωσία, τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ τα κιβώτια εντός των οποίων βρίσκονται τα κομμάτια του μεταγωγικού αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρνακας με το αρματαγωγό «Χίος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο μπήκε στο λιμάνι γύρω στις επτά το πρωί.

Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Λάρνακας, τα κιβώτια με το αποσυναρμολογημένο αεροσκάφος φορτώθηκαν σε επτά ιδιωτικά αρθρωτά φορτηγά οχήματα για να μεταφερθούν στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και θα συναρμολογηθεί από αξιωματικούς της Ελληνικής Αεροπορίας.

Τα αρθρωτά φορτηγά οχήματα συνοδεύτηκαν στο ταξίδι τους στη Λευκωσία από αυτοκίνητα της Αστυνομίας και της Στρατονομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, θα γίνει ειδική τελετή για το «Νοράτλας».

Το «Νοράτλας» συμμετείχε με άλλα αεροσκάφη σε μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας με την ονομασία «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974 για να μεταφέρει καταδρομείς στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Ωστόσο το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης δέχθηκε φίλια αντιαεροπορικά πυρά προερχόμενα από το αεροδρόμιο, καθώς εξελήφθη ως τουρκικό, με αποτέλεσμα να συντριβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X