ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:11
 

Τετραπλό Αγία Νάπα: «Είδα τους νεκρούς μέσα στο αίμα»

Τρεις μάρτυρες κατέθεσαν σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου

Newsroom K

Με την κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016, στην Οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα.
Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Σήμερα κατέθεσε ο Αντρέας Χαραλάμπους, συνιδιοκτήτης, με τον δολοφονηθέντα Θεοφάνη Θεοφάνους, κλαμπ που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα. Σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι γύρω στις 22.20 της 23ης Ιουνίου 2016 ενώ βρισκόταν στο κλαμπ, ένας Ρουμάνος υπάλληλος του τον ενημέρωσε ότι σκότωσαν τον Φάνο.

Πρόσθεσε ότι πήγε στο Stone Garden όπου είδε τον αστυνομικό Γιώργο Χαραλάμπους να κάθεται σε μια καρέκλα και χάμω «να είναι νεκρή μια άγνωστη κοπέλα. Δίπλα της ήταν επίσης νεκρός ο αστυνομικός Ηλίας Χαραλάμπους, ενώ λίγο πιο κάτω βρισκόταν στο πάτωμα νεκρός ο Φάνος. Εκεί όπου βρίσκονταν οι νεκροί είχε πολύ αίμα», είπε και σημείωσε ότι «παρακάτω είδα ακόμα ένα άτομο ξαπλωμένο που φορούσε στο κεφάλι κουκούλα».

Ανέφερε ακόμα ότι είδε τον αστυνομικό Γιώργο Χαραλάμπους αρκετές φορές με τον Φάνο Καλοψιδιώτη αφού ήταν κουμπάροι και είχαν στενές οικογενειακές σχέσεις. Αναφορικά με τον Dejan Loy είπε πως γνωρίζει πως ήταν προσωπικός φρουρός του Φάνου και ότι δεν τον είχε δει στη σκηνή του φόνου. Σημείωσε πως τον είδε απέναντι από το εστιατόριο, έξω από το δικό του κλαμπ και όταν τον ρώτησε πού ήταν, αυτός του απάντησε πως βρισκόταν στην τουαλέτα. Του είπα ότι «ήταν πολύ τυχερός. Ηταν πάρα πολύ ήρεμος», συνέχισε ο μάρτυρας κάτι που όπως εξήγησε, «μου έκανε εντύπωση».

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος δεν είχε διαφορές με τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Πένταυκα και πως γνωρίζει ότι πέρσι ο Πένταυκας και ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχαν μια διαφορά – παρεξήγηση.

Στην κυρίως εξέταση του και απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ελλης Παπαγαπίου, ο μάρτυρας έδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Παναγιώτη Πένταυκα και τον Dejan Loy. Ανέφερε ακόμα ότι ο Πένταυκας του είχε ζητήσει πριν από το 2012 να αγοράσει το 50% του κλαμπ του και να γίνουν συνέταιροι, αλλά, σημείωσε, πρόλαβε και έκλεισε συμφωνία με τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Αντεξεταζόμενος από τον Λοίζο Νεοφύτου, συνήγορο υπεράσπισης του Dejan Loy, ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είδε το Σέρβο φρουρό έξω από το κλαμπ του, τον ρώτησε πού ήταν την ώρα του φόνου, του απάντησε πως βρισκόταν στη τουαλέτα και του ανέφερε πως «ήταν πολύ τυχερός». Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως ο Σέρβος φρουρός «ήταν πολύ ήρεμος και λυπημένος».

Στη συνέχεια κατέθεσε η Μαρία Χατζηαγγελή, αστυνομικός που υπηρετεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου και στην κατάθεση της ανέφερε ότι ο Dejan Loy ήρθε στην Κύπρο ως επισκέπτης στις 6/5/16 και θα αναχωρούσε στις 19/5/2016. Ανέφερε ακόμα ότι ο Σέρβος ήρθε ξανά στην Κύπρο στις 14/4/16 ωστόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας δεν του επετράπη η είσοδος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της κ. Παπαγαπίου η μάρτυρας έδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Dejan Loy και είπε πως τον συνέλαβε στις 24/6/26 για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντεξεταζόμενη από τον κ. Νεοφύτου, η μάρτυρας ανέφερε πως είδε τον Dejan Loy στο εστιατόριο όπου έγινε ο φόνος και του ανέφερε πως ήταν υπό σύλληψη για παράνομη παραμονή στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος όταν ήρθε στην Κύπρο πέρσι το Μάιο είχε ειδική άδεια παραμονής άλλης ευρωπαϊκής χώρας, της Ρουμανίας και γι’ αυτό του επετράπη να εισέλθει στη Δημοκρατία.

Ακολούθησε η κατάθεση του Θανάση Αθανασίου, μηχανικού μοτοσικλετών, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα. Ανέφερε πως γύρω στις 22.20 της 23/6/16 ενώ έτρωγε σε κοντινό φαστφουντάδικο άκουσε δυνατούς και συνεχόμενους πυροβολισμούς και αρχικά υπέθεσε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, έπεσε στο έδαφος γιατί αντιλήφθηκε πως τελικά οι θόρυβοι ήταν πυροβολισμοί και έπεφταν πολύ κοντά στο χώρο όπου βρισκόταν.

Ανέφερε ακόμα ότι ενώ ήταν στο έδαφος είδε ένα αυτοκίνητο, Μερσεντές, παλιού τύπου (τετράγωνο), γκρίζου χρώματος να βγαίνει από δρόμο και να εισέρχεται στη Λεωφόρο Νησί. Πρόσθεσε ότι είδε «την πόρτα του συνοδηγού να ανοίγει, να βγαίνει από μέσα ένα άτομο που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και κουτσαίνοντας πήγε προς το κοιμητήριο Αγίας Νάπας. Αυτός που έφυγε κουτσαίνοντας φορούσε μαύρη φανέλα, σκούρο παντελόνι και ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης», είπε.

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας είπε επίσης ότι «άλλος άγνωστος άντρας, επίσης με κουκούλα, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, βγήκε και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Αμέσως μετά το αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα προς το κοιμητήριο. Δεν πρόσεξα εάν κρατούσαν κάτι αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε πρόσεξα αν κρατούσε κάτι στα χέρια, αυτός που βγήκε και πήγαινε κουτσαίνοντας προς το κοιμητήριο».

Αντεξεταζόμενος από την κ. Παπαγαπίου ο μάρτυρας εξήγησε πως «όταν είδα το αυτοκίνητο να περνά στη Λεωφόρο Νησί η πόρτα του συνοδηγού ήταν ανοικτή και δεν κατάλαβα εάν το άτομο που κούτσαινε προσπαθούσε να βγει ή να μπει από αυτό. Στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και προχώρησε κουτσαίνοντας προς το κοιμητήριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νησί».

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι ολοκλήρωσε την υπόθεση και ότι δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες κατηγορίας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X