ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίστηκε η δίκη του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας

Κατηγορείται ότι πήρε από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου ποσό ύψους 35 χιλιάδων ευρώ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίστηκε την Τρίτη (07/08) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία στην οποία ο Λευτέρης Εμπεδοκλής, Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας, που τελεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα ο Δημοτικός Γραμματέας κατηγορείται ότι πήρε από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου ποσό ύψους 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο εστιατόριο που διαθέτει στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Μάριος Αποστόλου ενοικιαστής του εστιατορίου ο οποίος σε κατάθεση του στην Αστυνομία που ανέγνωσε στο Δικαστήριο, ανέφερε ότι το Μάϊο του 2013 συμμετείχε σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του πρώην Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, στη παρουσία του κατηγορουμένου Λευτέρη Εμπεδοκλή, του Δημοτικού Μηχανικού Λάρνακας, του Θεοδόση Χρυσοστόμου και ενός άλλου ατόμου, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι νομιμοποίησης κάποιων παρανομιών στο εστιατόριο.

Ανέφερε ακόμα ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 μετέφερε με το αυτοκίνητο του τον επιχειρηματία στη ΣΠΕ Μακράσυκας απ’ όπου έκανε ανάληψη χρήματα και στη συνέχεια τον πήγε στη παραλία των Φοινικούδων όπου τον άφησε κοντά στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Αντρης Κωνσταντίνου, ο μάρτυρας είπε πως στη συνάντηση του Μαΐου του 2013 έγινε λόγος για πληρωμή χρηματικού ποσού ως πρόστιμο προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες στο εστιατόριο και πως ο κατηγορούμενος ανέφερε πως θα έβλεπε το θέμα και θα ενημέρωνε σε κατοπινό στάδιο το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί.

Είπε ακόμα ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν θετικοί στην πληρωμή προστίμου, αναφέρθηκε στη μεταφορά του επιχειρηματία στη ΣΠΕ Μακράσυκας απ όπου έκανε ανάληψη χρήματα και σημείωσε πως στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 είχε συναντηθεί με τον επιχειρηματία ο οποίος του ανέφερε πως θα κατάγγελλε στην Αστυνομία ότι είχε δώσει στον Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας χρήματα για νομιμοποίηση των παράνομων κατασκευών στο εστιατόριο του.

Αντεξεταζόμενος από το Νίκο Δημητρίου συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο μάρτυρας είπε πως υπήρξε μια διαδικασία στη ΣΠΕ για να πάρει ο επιχειρηματίας τα χρήματα που ήθελε και πως αυτή η διαδικασία κράτησε κάποιο χρόνο.

Ο κ. Δημητρίου είπε στον μάρτυρα πως «δεν μας ενδιαφέρει τι ώρα πήρατε τα χρήματα και φύγατε από τη ΣΠΕ γιατί θέλατε να δείξετε πως υπήρχε καθυστέρηση στο να πάει ο επιχειρηματίας από τη Συνεργατική στο γραφείο του Δημοτικού Γραμματέα στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας".

Ο μάρτυρας απάντησε πως «ορκίστηκα να πω την αλήθεια, δεν έχω τίποτε με τον Θεοδόση Χρυσοστόμου ούτε με τον Δημοτικό Γραμματέα» και σημείωσε ότι «εγώ λέω την αλήθεια».

Ο Νίκος Δημητρίου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι τον Μάιο του 2013 δεν έγινε καμία συνάντηση στο γραφείο του πρώην Δημάρχου στη παρουσία του ιδίου (μάρτυρα), του Δημοτικού Γραμματέα, του Δημοτικού Μηχανικού, του επιχειρηματία και δύο άλλων ατόμων, με τον Μάριο Αποστόλου να απαντά «βεβαίως και έγινε η συνάντηση».

Ακολούθησε η κατάθεση του Ανδρέα Καρακατσάνη, Δημοτικού Μηχανικού Λάρνακας ο οποίος στην κατάθεση του στην Αστυνομία που ανέγνωσε στο Δικαστήριο είπε πως υπήρχαν κάποια προβλήματα με παράνομες κατασκευές στο εστιατόριο και πως μπορεί να συνάντησε αλλά δεν θυμόταν καθόλου τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου.

Είπε ακόμα πως δεν θυμόταν να έγινε συνάντηση τον Μάιο του 2013 στο γραφείο του πρώην Δημάρχου στη παρουσία του ιδίου, του μάρτυρα, του Δημοτικού Γραμματέα, του επιχειρηματία και ενός άλλου ατόμου, είπε πως «πιθανόν να έγινε», πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτή δεν καταγράφηκε πουθενά και δεν την είχε προγραμματισμένη στο ημερολόγιο του. Ανέφερε επίσης πως υπάρχει διαδικασία η οποία προβλέπει την πληρωμή προστίμου για νομιμοποίηση παράνομων κατασκευών σε διάφορα υποστατικά και δεν απέκλεισε να έγινε αναφορά σε ποσό 15 χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Ο μάρτυρας σε δεύτερη κατάθεση του στην Αστυνομία είπε πως στις εννέα το πρωί στις 8/9/16 είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του κατηγορούμενου και πως δεν θυμόταν πόση ώρα διήρκησε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Αντρης Κωνσταντίνου ο μάρτυρας είπε ότι το 2013 βρισκόταν σε ισχύ η πολεοδομική αμνηστία για νομιμοποίηση παράνομων οικοδομών και εξήγησε ότι το πρόστιμο ήταν ανάλογο με τα τετραγωνικά μέτρα των παρανομιών. Σημείωσε πως ο σκοπός δεν ήταν η κατεδάφιση των παρανομιών αλλά η εξεύρεση τρόπου για νομιμοποίηση τους.

Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να γίνει έλεγχος στο εστιατόριο αναφορικά με τις παράνομες κατασκευές και πρόσθεσε πως ο έλεγχος έγινε από τον Γιαννάκη Ιωάννου υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε έκθεση.

Ο κ. Καρακατσάνης ανέφερε επίσης πως στις 2/6/2015 με βάση την έκθεση του Γιαννάκη Ιωάννου, υπέβαλε προς τον κατηγορούμενο δική του έκθεση για τις παρανομίες και στη συνέχεια έλαβε οδηγίες από τον Αντρέα Λουρουτζιάτη να ασκηθεί δίωξη εναντίον του εστιατορίου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με νέους μάρτυρες κατηγορίας, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X