ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:05
 

Τα βιβλία του Δρ Χρίστου Κληρίδη παρουσιάστηκαν στο Frederick

Δελτίο Τύπου

Newsroom K

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Frederick με τη Νομική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, για παρουσίαση των βιβλίων του Προέδρου του Τμήματος Δρ Χρίστου Κληρίδη «Δικηγορία στη Κύπρο» και «Το Κυπριακό Νομικό Σύστημα».

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Τμήματος Νομικής και στην ανοδική του πορεία αλλά και στο έργο και συνεισφορά του Προέδρου του Τμήματος Δρ Χρίστου Κληρίδη.

Στους χαιρετισμούς τους η Καθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων και η Μαρίνα Τσικουρή εκ μέρους της Νομικής Βιβλιοθήκης, χαιρέτησαν την εκδήλωση και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των δύο έργων. Ιδιαίτερα η Κοσμήτορας της Σχολής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμένου συστήματος αποτελεσματικής δικαιοσύνης και ότι το συγγραφικό έργο του Δρ Χρίστου Κληρίδη θα αποτελέσει εφαλτήριο προς αυτή την κατεύθυνση. Στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του κυπριακού νομικού συστήματος και τη μηχανογράφησή του, αλλά και στις προσπάθειες οι οποίες γίνονται, αναφέρθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνας Νικολάτος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ δικηγόρων και δικαστών, στην ανεξαρτησία των δικαστών και δικηγόρων μέσα στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων των ιδίων. Η αγαστή συνεργασία είναι ένας από τους απαραίτητους πυλώνες για εμπέδωση του κράτους δικαίου.

Για το βιβλίο του Δρ Χρίστου Κληρίδη, «Δικηγορία στη Κύπρο» μίλησε ο Δώρος Ιωαννίδης Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος παρουσίασε το περιεχόμενο του βιβλίου εν συντομία με τη σύσταση σε φοιτητές και δικηγόρους να το μελετήσουν με προσοχή ιδιαίτερα το δεύτερο μέρος του βιβλίου στο οποίο μεταφέρονται οι προσωπικές εμπειρίες του Δρ Χρίστου Κληρίδη από την πέραν των 35 ετών εμπειρία του στη μαχόμενη δικηγορία.

Η Χρύσω Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου «Το Κυπριακό Νομικό Σύστημα», το οποίο ανέφερε ότι αποτελεί σταθμό στη βιβλιογραφία για το θέμα και απαραίτητο εργαλείο για δικηγόρους και δικαστές.

Στην αντιφώνησή του ο Δρ Χρίστος Κληρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ακεραιότητας και ήθους τόσο των δικαστών όσο και των δικηγόρων. Έδωσε έμφαση στην ακεραιότητα που συμπεριλαμβάνει ουσιαστικά την τιμιότητα του Δικαστή μακριά από οποιαδήποτε πράξη διαφθοράς. Επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του κυπριακού νομικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι που αν δεν το ξεπεράσει με επιτυχία τώρα ουδέποτε θα μπορέσει να βρει τα πόδια του ξανά. Ευχαριστώντας τους προλαλήσαντες αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα συνεχούς μελέτης του δικαίου και πλήρους αφοσίωσης στη νομική επιστήμη. Πολύ σημαντική κρίνεται η ομιλία του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθ’ ότι με μία εμπεριστατωμένη και απόλυτα δικαιολογημένη εισήγηση έθεσε τις βάσεις των σχέσεων μεταξύ δικαστών και δικηγόρων στους διακριτούς ρόλους τους μέσα στο κράτος δικαίου. Η ομιλία του αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη του δικαίου και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων απονομής της δικαιοσύνης.

Ο Δρ Χρίστος Κληρίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεισφορά των αδελφών Φρειδερίκου Θωμά και Μιχάλη, οι οποίοι είχαν το όραμα για την ίδρυση του Τμήματος Νομικής, στο οποίο όραμα έδωσαν σάρκα και οστά ο Δρ Χρίστος Κληρίδης μαζί με την πρώην Επίτροπο Διοίκησης Ηλιάνα Νικολάου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής. Παρέστη επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Επίτροπος Διοίκησης, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Βουλευτές, πρώην βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη εκδήλωση.

Το Πανεπιστήμιο Fredrick και το Τμήμα Νομικής ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X