ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Συνέχιση συνεργασίας αποφάσισαν Υπ. Παιδείας και οργανωμένοι γονείς Δημοτικής

Στην συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας προέβη σε ενημέρωση για την ανέγερση του νέου πρότυπου Ειδικού Σχολν είου στη Λεμεσό

Newsroom K

Τη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας τους προς όφελος της παιδείας και των μαθητών επαναβεβαίωσαν Υπουργός Παιδείας και Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι σε συνάντηση της ηγεσίας της με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού, Κώστα Καδή, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η διακίνηση μαθητών με κινητικά προβλήματα, το νέο πρότυπο ειδικό σχολείο, τα θερινά σχολεία και η έγκαιρη στελέχωση των εκπαιδευτηρίων,

Αναφορικά με τη διακίνηση μαθητών με κινητικά προβλήματα, κατατέθηκε πρόταση από τη Συνομοσπονδία για καλύτερη διαχείριση του θέματος, η οποία αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Υπουργό Παιδείας και θα συζητηθούν άμεσα οι προοπτικές πιλοτικής εφαρμογής της. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που άρχισε με πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας με σκοπό να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της μετακίνησης των μαθητών με κινητικά προβλήματα χωρίς διακρίσεις.

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας προέβη σε ενημέρωση για την ανέγερση του νέου πρότυπου Ειδικού Σχολείου στη Λεμεσό η οποία θα αρχίσει το 2018. Αναφορικά με την Ειδική Εκπαίδευση αναφέρθηκε ότι εντός του Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο πολιτικής για την Ειδική Εκπαίδευση και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης θα μετέχει στη διαβούλευση με δική της ομάδα.

Κατά τη συνάντηση, παραδόθηκε έγγραφο με τα αποτελέσματα παγκύπριας έρευνας της Συνομοσπονδίας σε σχέση με το θέμα των Ειδικών Μονάδων Δημοτικών Σχολείων. Επί τούτου, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Για τα Θερινά Σχολεία, «διαπιστώθηκε ότι ο θεσμός έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και συζητήθηκε η επέκταση της απασχόλησης του σχολικού συνοδού και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των θερινών σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται καθώς και η εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλα τα θερινά σχολεία, ο διορισμός επιπλέον ειδικών δασκάλων και η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των θερινών σχολείων».

Αναφορικά με τους κανονισμούς λειτουργίας σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισημάνθηκε ότι πάγια αιτήματα των οργανωμένων γονέων ενσωματώθηκαν στους νέους κανονισμούς και ζητήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας να κατατεθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα στην Βουλή.

Τέλος, διαπιστώθηκε, ότι έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την στελέχωση των σχολείων ενώ θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο τροποποιητικός προϋπολογισμός και μέχρι τις αρχές Αυγούστου η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών για να συμβάλει στην όσο το δυνατό πιο ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X