ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:48
 

Τμ. Περιβάλλοντος: Κανένας κίνδυνος από τη μονάδα σκυροδέματος σε Πυργά-Κόρνο

Tο Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες έργων αξιολογούνται από ομάδες τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων του Τμήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κανένας κίνδυνος για την υγεία και το περιβάλλον από την μονάδα παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Πυργών/Κόρνου, διαβεβαιώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Σε ανακοίνωση του με αφορμή δημοσιεύματα και εκδηλώσεις για το θέμα,  το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες έργων, που υποβάλλονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, αξιολογούνται από ομάδες τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων του Τμήματος Περιβάλλοντος καθώς και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
 
Σημειώνει ότι η αξιολόγηση της μονάδας παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Πυργών/Κόρνου, η οποία προτείνεται να λειτουργήσει σε επιτρεπόμενη πολεοδομικά περιοχή και σε χώρο υφιστάμενου αδειοδοτημένου λατομείου, "δεν έχει παρεκκλίνει καθόλου από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την εκτίμηση των ευρύτερων περιβαλλοντικών παραμέτρων που συνθέτουν το εν λόγω έργο".
 
Όπως αναφέρει, η περιβαλλοντική Αρχή στο πλαίσιο αυτό, έλαβε υπόψη όλες τις απόψεις και αντιμετώπισε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν.
 
«Προς τον σκοπό αυτό, με συνέπεια και επίγνωση της ευθύνης της, προέβη και σε επιπρόσθετες συλλογές στοιχείων για συγκεκριμένες παραμέτρους που αφορούν τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου αλλά και των υφιστάμενων άλλων αδειοδοτημένων δραστηριοτήτων στην περιοχή», προσθέτει.
 
Το Τμήμα Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει το κοινό, και ιδιαίτερα τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, ότι από τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου, με τις προϋποθέσεις και τους όρους που έχουν τεθεί, δεν δημιουργούνται επιπτώσεις που ενέχουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X