ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Το Υπ. Γεωργίας προωθεί την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα

Σημαντικό εργαλείο είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα», διαβεβαίωσε απόψε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι «σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια στήριξης της γεωργίας και άσκησης της αγροτικής πολιτικής είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης».

Σε χαιρετισμό του στον 38ο Χορό του Πεπονιού, στον Αστρομερίτη, ο κ. Καδής είπε ότι το Πρόγραμμα «έχει ήδη ενεργοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό, με την έναρξη υλοποίησης έργων με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 240 εκ. ευρώ», προσθέτοντας ότι στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, καθιστώντας τα προϊόντα πιο ποιοτικά και με καλύτερες προοπτικές εμπορίας, και ενισχύοντας το εισόδημα του αγρότη.

Αναφερόμενος στον Χορό του Πεπονιού, ο κ. Καδής είπε ότι με την εκδήλωση αυτή το σωματείο «Μορφωτικός» Αστρομερίτη προβάλλει ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν, συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων και απόδημων του χωριού, και αποδίδει τιμή σε ανθρώπους που έχουν στο σωματείο και την κοινότητα.

Είπε, επίσης, ότι στην Κύπρο καλλιεργούνται περίπου 1.700 δεκάρια πεπονιών, με συνολική παραγωγή κοντά στους 12.000 τόνους και αξία η οποία υπερβαίνει τα 3 εκ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X