ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:02
 

Ξεκίνησε η άσκηση 'έρευνας και διάσωσης 2018' στην Κερύνεια

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν τη σημασία της λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία θα διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η χερσαία φάση της άσκησης "έρευνας και διάσωσης" 2018 μεταξύ της Τουρκίας και ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κερύνεια πραγματοποιείται σήμερα στα κατεχόμενα ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η θαλάσσια φάση της άσκησης ανοιχτά της Αμμοχώστου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, παρότι η άσκηση αφορά διάσωση πολιτών, τονίζουν τη σημασία της λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία θα διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου. 

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της άσκησης, αναφέρθηκε ότι από το 2003 έγιναν 84 δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στα κατεχόμενα. Το πραγματικό μέρος της άσκησης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Το σημερινό σενάριο περιλαμβάνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε επιβατικό αεροσκάφος που εκτελεί πτήση Σμύρνης - Τύμπου και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Στο αυριανό σενάριο θα γίνει αναπαράσταση ενός εμπορικού γιοτ στα ανοιχτά της Αμμοχώστου που συγκρούεται με σκάφος που μεταφέρει λαθρομετανάστες. 

Το αυριανό δεύτερο σενάριο άφορά έκκληση για βοήθεια σε ατύχημα με πετρελαιοφόρο στη θάλασσα. “Οι δυνάμεις Τουρκίας - τδβκ είναι πάντοτε έτοιμες για δραστηριότητες διάσωσης”, αναφέρθηκε στη διάσκεψη τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X