ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Μεταφορών: Καλεί την ΕΜΕΛ να επανέλθει σε διάλογο

Το Υπουργείο εκφράζει τις απολογίες του προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

To Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη του για την απόφαση της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), να κατέλθει σε επ΄ αόριστο απεργία.

Σε ανακοίνωση του υπουργείο σημειώνεται πως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης με ημερομηνία 1η Απριλίου 2019, που εξέδωσε η εταιρεία, για να αιτιολογήσει την απόφασή της, προκαλεί έκπληξη και δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση, στην πραγματικότητα.

Το Υπουργείο εκφράζει τις απολογίες του προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται και καλεί την εταιρεία ΕΜΕΛ όπως προβεί αμέσως σε δεύτερες σκέψεις και επανέλθει σε διάλογο, με στόχο τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών της.

Επ' αόριστον μέχρι πλήρη ικανοποίηση αιτημάτων, λένε οι εργαζόμενοι ΕΜΕΛ

Ακόμη και με καταβολή του μισθού Μαρτίου δεν πρόκειται να αναστείλουν την επ` αόριστον απεργία που άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει να ικανοποιηθεί και το αίτημα τους για επαναφορά όλων των ωφελημάτων που τους αποκόπηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρωί οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν ενημέρωσης από τους συντεχνιακούς της ΣΕΚ και ΠΕΟ για τις εξελίξεις και που, όπως σημειώνουν, δεν επιτρέπουν παρά τη συνέχιση της επ` αόριστον απεργίας.

Σε δηλώσεις του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε πως "για άλλη μια φορά είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι, με απεργιακά μέτρα, να διεκδικούμε τα αυτονόητα", προσθέτοντας ότι "αυτή τη φορά, εκτός από τον μισθό Μαρτίου, ο οποίος δεν έχει καταβληθεί, προστέθηκε και η χρονίζουσα εκκρεμότητα της επιστροφής των παραχωρήσεων που απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων".

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο κ.Τσουρής, " να τραβήξουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, ωσότου λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα", ενώ ερωτηθείς γιατί στη Λεμεσό δεν υπήρξε επίλυση του θέματος της μισθοδοσίας, όπως στη Λευκωσία και στη Λάρνακα, ανέφερε πως "στη Λεμεσό η φύση των προβλημάτων είναι πιο πολύπλοκη και χρονολογείται και γι αυτό το λόγο δεν κατέστη δυνατό, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, να έχουμε τουλάχιστον ενώπιον μας μια πρόταση για να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε άρση των απεργιακών μέτρων".

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή, ανέφερε ότι συντεχνίες και εργαζόμενοι θα αξιολογήσουν την όποια πρόταση τεθεί ενώπιον τους, αλλά επί του παρόντος "ναι, θα συνεχιστεί η επ` απόριστον απεργία".

Ο κ.Χριστοφή υπενθύμισε πως την περασμένη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΜΕΛ απέρριψε την κατ` αρχήν συμφωνία για επιστροφή μέρους των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014 και πως "από τότε είχαμε ενημερώσει την εταιρεία και το Υπουργείο ότι πρέπει να επιστραφούν όλες οι αποκοπές και έκτοτε δεν έχουμε κάτι άλλο, γιατί προέκυψε και το πρόβλημα μη καταβολής του μισθού".

Εμείς, κατέληξε, "έχουμε ενημερώσει την εταιρεία ότι και καταβολή του μισθού να γίνει, θα συνεχίσουμε την επ` αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθεί και το δεύτερο ζήτημα (επιστροφή αποκοπών 2014)".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση