ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:39
 

Υπογράφηκαν συμβόλαια για κατασκευή του Πράσινου Σημείου στο Μούτταλο

Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στις €469,900.00 πλέον Φ.Π.Α.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Δήμος Πάφου υπέγραψε σήμερα τα συμβόλαια με την ανάδοχο εταιρεία Α.N. IOANNOU CONSTRUCTION LTD για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου. Η τελετή υπογραφής έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στις €469,900.00 πλέον Φ.Π.Α.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως μετά από διαδικασία διαγωνισμού, ο Δήμος Πάφου κατέληξε να κατακυρώσει πρόσφατα την κατασκευή του έργου, δαπάνης ύψους περίπου 0,5 εκατομμυρίου ευρώ, στην εταιρεία Α.N. IOANNOU CONSTRUCTION LTD με την οποία ο Δήμος είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Ενδεικτικά ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως πρόκειται για το πέμπτο Πράσινο Σημείο που δημιουργείται στην Επαρχία Πάφου.

Το συγκεκριμένο Πράσινο Σημείο ανέφερε, έπρεπε να είχε κατασκευαστεί προ τετραετίας, ωστόσο η κατασκευή του αναβλήθηκε λόγω αντίδρασης κατοίκων μιας συγκεκριμένης περιοχής .

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξεύρεση νέου χώρου εντός των δημοτικών ορίων Πάφου σ’ ένα πολύ κομβικό και κεντρικό σχετικά σημείο της πόλης, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο.

Επιπρόσθετα, ανέφερε, πως το πέμπτο Πράσινο Σημείο αναμένεται να μην εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Πάφου αλλά κυρίως και τις κοινότητες Έμπας και Χλώρακας.

Θα είναι – όπως είπε- το μεγαλύτερο Πράσινο Σημείο της Επαρχίας Πάφου και θα δημιουργηθεί στην Ενορία Μουτάλου και σε σημείο που δεν θα προκαλέσει όχληση, είτε τους περίοικους ,είτε στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, το συγκεκριμένο Πράσινο Σημείο θα συμβάλει πάρα πολύ στην καθαριότητα της πόλης με αποτέλεσμα να εκλείψουν εικόνες που παρατηρούνται μέχρι σήμερα, όπου κάτοικοι εγκαταλείπουν στα πεζοδρόμια των σπιτιών τους διάφορα αντικείμενα, όπως ηλεκτρικές συσκευές, καναπέδες και κρεβάτια.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Πράσινου Σημείου, είπε ο Δήμαρχος, οι πολίτες εκ του Νόμου θα είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα άχρηστα αντικείμενα εκεί, ενώ εκείνοι που δεν θα το πράττουν θα μπορεί ο Δήμος δικαιολογημένα και εκ του Νόμου να εκδίδει εξώδικο πρόστιμο ύψους 85 ευρώ για οποιονδήποτε παραβάτη.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως θα δοθεί μια περίοδος μέχρι οι πολίτες να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για την ύπαρξη αυτού του Πράσινου Σημείου και αμέσως μετά – όπως είπε- όποιος δεν ακολουθεί τις υποχρεώσεις να εναποθέτει τα υλικά αυτά στο Πράσινο Σημείο, τα οποία θα τυγχάνουν διαχείρισης, τότε θα καταγγέλλεται.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκό κονδύλι και 48 ώρες μετά την παραλαβή του παραδίδεται στο ΧΥΤΑ Πάφου, προσθέτοντας πως ο Δήμος λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορές για την επίβλεψη της κατασκευής του.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φαίδωνος είπε ακόμη πως συν τω χρόνω που θα εκτελείται αυτό το έργο, ο Δήμος θα φροντίσει στην γύρω περιοχή όπου υπάρχουν πολλές άδειες και νέες τ/κ περιουσίες να καθαριστούν από όποιες παράνομες κατασκευές και την ίδια ώρα να εξωραϊστεί η περιοχή με ανακατασκευή πεζοδρομίων και τη δημιουργία ενός χώρου Πρασίνου με μικρή παιδική χαρά.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μοχλός αναβάθμισης της περιοχής, κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X