ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αχ, της Κύπρου οι ομορφιές κι οι χάρες

Χορτάσαμε ομορφιά και σπιρτάδα… καιρός να μάθουμε τι εστί σκέρτσο και νάζι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Καλή τηλεοπτική χρονιά να ’χουμε… αν και δεν το βλέπω να βλέπουμε και πολλά καινούργια πράγματα, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι ξημερώνει στον τηλεοπτικό κόσμο. Τελείωσαν και τα σόου ομορφιάς (λέμε τώρα) και αφού καταλάβαμε τι σημαίνει αψεγάδιαστη ομορφιά και σπιρτάδα και μάθαμε πώς γίνεται κάποιος σε μερικές μόνο εβδομάδες σταρ και γνωστός στο παγκύπριο… έφτασαν οι μέρες της τηλεοπτικής μαρμότας… το κυπριακής έμπνευσης τηλεοπτικό σόου ταλέντου, στο οποίο παίρνουν μέρος σελέμπριτι της εγχώριας σόου μπιζ (ναι, ναι, έχουμε και τέτοια) με κριτές… από την υπέρλαμπρη ελλαδική τηλεόραση (ασχέτως αν εκεί, είναι μία μακρινή ανάμνηση, αλλοτινών καιρών). Φυσικά, για ακόμη μία φορά στο πλατό κυριαρχεί η μία και μοναδική (και καλά να μας κάνει) Χριστιάνα Αριστοτέλους, η οποία δεν φείδεται κόπων και χρόνου, και σαν καλός στρατιώτης εκτελεί (καμιά φορά και σχεδόν κυριολεκτικά) ό,τι της ανατεθεί από το στρατηγείο του Αρχαγγέλου. Με λίγα λόγια έφτασε ξανά η ώρα που θα θαυμάσουμε, γνωρίζοντάς τους βέβαια, το πόσο καλοί χορευτές και τραγουδιστές είναι κάποιοι που… σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω, που λέει και το παλιό τραγούδι.

Τώρα θα πει κάποιος, μα αυτούς έχουμε στο νησί, με αυτούς πρέπει να δουλέψουν τα σόου μας, ναι, εντάξει, κατανοητό, αλλά, ρε παιδί μου, ας το κάνουμε στα μέτρα μας τουλάχιστον, να το κάνουμε λίγο πιο ιντριγκαδόρικο, να βάλουμε και λίγο χιούμορ (όχι σάχλα), να προσπαθήσουμε να το διαφοροποιήσουμε κάπως, ώστε να βγει κάτι καινούργιο, που να μη θυμίζει το αμέσως προηγούμενο, και το πριν από τέσσερις σεζόν σόου. Ποντάρει το στρατηγείο σε δοκιμασμένα σχήματα, σε ονόματα που ένα μπινελίκι και μία ξινίλα θα τη βγάλουν, και έναν καυγά και μία ίντριγκα θα τη δώσουν. Βάλε και λίγο τη βαρεμάρα του κόσμου… ιδού τα νούμερα… αριθμοί και μονάδες.

Παρακολουθήσαμε και τον μεγάλο τελικό του Mr. Cyprus, ενός σόου που πέρασε κάπως απαρατήρητο από τους δέκτες μας, και όσοι το καταφέραμε να συντονίσουμε τους δέκτες μας στα κύματα του σόου, έστω από κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, μας προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα… πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι, που λέγαμε και παλιότερα; Τον μεγάλο νικητή του Μr. Cyprus, ο οποίος φυσικά, θα γίνει ανάρπαστος και στο επόμενο Dansing for you 6, θα ήθελα να τον δω ζευγάρι με τη Star Κύπρος, χορός και τραγούδι, ομορφιά και τσαχπινιά σε ένα δίδυμο που οπωσδήποτε θα συζητηθεί.

Τελικά, όμως, αυτό το Mr. Cyprus γιατί δεν έπιασε; Η συνταγή του περίπου η ίδια με εκείνη της Star Κύπρου, τα αγόρια όμορφα και οι δοκιμασίες ενδιαφέρουσες…, όπως τα κορίτσια και οι δοκιμασίες του Star Κύπρος. Τις πταίει; Να φταίνε τα χαμηλά εν γένει νούμερα του καναλιού που δεν έδιναν πάσες στο σόου; Ότι είχαμε μπουχτίσει από ομορφιά και εξυπνάδα που πάνε πακέτο και δεν αντέχαμε άλλο; Άγνωστες τελικά οι βουλές των τηλεθεατών, που άλλους τους ανεβάζουν και άλλους τους κατεβάζουν και τα κανάλια μας τα μπερδεύουν και δεν ξέρουν τι θέλουμε. Άρα ποιος φταίει; Εμείς, οι τηλεθεατές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Media: Τελευταία Ενημέρωση