ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάχη developers-τραπεζών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη μεγάλη μάχη σε σχέση με το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ενδιάμεσων οργανισμών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων κέρδισαν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Το σχετικό προσχέδιο νομοθεσίας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες, οι οποίοι θεώρησαν πως μία τρίτη ιδιωτική εταιρεία θα παρενέβαινε στις υποθέσεις τους και ουσιαστικά θα διαχειριζόταν τις εισπράξεις για λογαριασμό τους. 

Εγκύκλιος, που απέστειλε ο επικεφαλής του Tμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου προς τους Ανώτερους Εκτελεστικούς Διευθυντές των τραπεζών, αναφέρει ουσιαστικά πως η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή ως έχει. «Λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν, έχουμε πληροφορηθεί πως οι πιθανότητες για έγκριση αυτού του προσχεδίου, στην υφιστάμενή του μορφή, είναι μειωμένες».

Μάλιστα, ο κ. Δημητρίου προχωρά ένα βήμα και παροτρύνει του CEO των τραπεζών «εάν το επιθυμούν» να προχωρήσουν και να θέσουν το ζήτημα της συγκεκριμένης νομοθεσίας στον Υπουργό Οικονομικών και να εισηγηθούν εναλλακτικά νομοθετικά μέτρα ή πράξεις.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Στα 152 εκατ. τα συντρίμμια των Κυπριακών αερογραμμών
  • Μεγαλώνει στο Ην. Βασίλειο η Τράπεζα Κύπρου
  • Προς αναμονή ταρίφας για το ηλιοθερμικό
  • Περισσότερα από 2000 επικίνδυνα προϊόντα
  • Βελτιωμένη η κατάσταση στο αεροδρόμιο Πάφου
  • Βιώσιμο το ΤΚΑ, αγκάθι τα ανείσπρακτα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X