ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στάσεις εργασίας στο Mega Ελλάδος

Δεν καταβλήθηκαν οι μισθοί του προηγούμενου μήνα

ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται και σήμερα οι κυλιόμενες στάσεις εργασίας μεταξύ 12.00 και 16.00 των δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μετά από σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο κανάλι, είτε υπό τη μορφή στάσης εργασίας είτε υπό τη μορφή 24ωρης απεργίας, όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή ημέρα επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα, είτε υπό πιο δυναμικές μορφές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται έπειτα «από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Και ως εκ τούτου ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους αλλά και την άμεση ενημέρωσή τους για το τι τελικά θα πράξει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.», στην οποία ανήκει το Mega ως προς τη λειτουργία του σταθμού, ο οποίος υπό το βάρος και των τελευταίων εξελίξεων, στις τελευταίες μετρήσεις τηλεθέασης έχει υποχωρήσει σε ποσοστό κάτω του 10%, στο 9,9%.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η αντίδραση των τραπεζών στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, στις 25 Μαΐου, μετά από αλλεπάλληλες αδιέξοδες συνεδριάσεις, σύμφωνα με την οποία οι υπάρχοντες μέτοχοι αλλά και νέοι ενδιαφερόμενοι ενδιαφέρονται να καταβάλουν άμεσα χρήματα για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όρος που έχει τεθεί προκειμένου το κανάλι να μην περάσει στον έλεγχο των τραπεζών.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» αναφέρει ότι “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της».
(ΚΥΠΕ/ΕΜ/ΜΜ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X