ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νόμος για στεγαστικά δάνεια θωρακίζει τους καταναλωτές

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται εναρμονιστικό νομοσχέδιο που θα διέπει όλα τα ζητήματα γύρω από τη στεγαστική πίστη στην Κύπρο.

Το νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται από δύο φορείς ταυτόχρονα, την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου και την Κεντρική Τράπεζα, στόχο έχει να βάλει σε τάξη όλα τα θέματα που σχετίζονται με δάνεια για στεγαστικούς σκοπούς. Η σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία δίδει ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα που έχουν οι καταναλωτές και επιχειρεί να τους προστατεύσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Από τα προσυμβατικά τους δικαιώματα μέχρι το δικαίωμα της πρόωρης αποπληρωμής του στεγαστικού τους δανείου.

Η εναρμονιστική νομοθεσία που θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από τον περασμένο Μάρτιο, ρυθμίζει μία σειρά θεμάτων που καταπιάνονται με το επιτόκιο και πιο συγκεκριμένα με το ΣΕΠΕ των δανείων, τυχόν δάνεια σε ξένο νόμισμα ακόμα και τον τρόπο διαφήμισης των στεγαστικών προϊόντων που προσφέρει η κάθε τράπεζα, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο και ευανάγνωστο πλαίσιο που θα είναι εύκολα αντιληπτό από τον μέσο καταναλωτή.


Διαβάστε επίσης:

  • Υπό όρους θα επενδύουν οι υπάλληλοι στην Κεντρική
  • Σε κυοφορία νέων Δ.Σ. σε Cyta και ΑΗΚ
  • Η Κύπρος πλατφόρμα σύνδεσης με τη Μέση Ανατολή
  • Κρίσιμο ραντεβού για τα εργασιακά των οικοδόμων
  • Τρ. Κύπρου: Δούλεψαν οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων
  • «Κολλάει» στην τιμή πώλησης το Helios

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση